Se reia circulația pe podul de la Someșul Rece. Drumul spre Mărișel va fi accesibil din nou

Circulația pe podul de pe DJ107 P din zona Someșul Rece va fi reluată în câteva zile, însă cu anumite restricții, a anunțat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

„Circulația pe drumul județean DJ 107P Gilău – Someșu Rece – Mărișel a fost oprită de câteva zile din cauza degradării podului situat la km 4+310. În termen record am reușit să turnăm fundația pilonului de susținere și am început să montăm paleea susținătoare a podului. În câteva zile vom putea circula cu anumite restricții pe acest pod, cu acordul expertului. În paralel se lucrează și la o rută alternativă până la reabilitarea totală a podului, conform soluțiilor expertului. Îi asigur pe clujenii din zonă, și nu numai, că în cel mai scurt timp vor putea circula pe acest pod!”, a transmis Alin Tișe.

Măsura închiderii drumului a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj reunit, sâmbăta trecută, în ședință extraordinară, urmare a unei adrese a Consiliului Județean Cluj, înregistrată la Instituția Prefectului Județul Cluj.
„Această solicitare se referă la necesitatea convocării CJSU Cluj în vederea închiderii de urgență a circulației auto și pietonale pe podul de la km 4+310, Drumul Județean 107P, până la luarea unei hotărâri de către un expert atestat, ca urmare a constatării unor degradări de amploare la structura de rezistență a podului, în urma lucrărilor de modernizare și reabilitare care se desfășoară pe DJ 107P,  județul Cluj”, a transmis Prefectura Cluj. În acest context, au fost identificate ca posibile rute ocolitoare următoarele variante. Până în 7,5 tone: Gilău – Someșul Rece – Gura Rașca – Măguri Răcătău – Mărișel; 2. Căpușu – Agârbiciu – Dângău – Râșca – Beliș – Mărișel și peste 7,5 tone: DN1 – DN1R – Huedin – Beliș – Mărișel .

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut