Se plantează arbori la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”

Primarul Emil Boc anunță că au început plantările de arbori și montarea gazonului la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”. Inițial, aceste lucrări nu erau prevăzute în proiect. Până la începutul săptămânii viitoare lucrările vor fi finalizate.

„Am participat la o nouă acțiune de plantare de arbori, de această dată la Școala „Nicolae Iorga” din cartierul Iris, unde sunt prevăzuți 55 copaci noi pentru îmbunătățirea spațiului din perimetrul clădirii. Amenajarea zonelor verzi continuă aici – vor fi plantate și magnolii, leandru, doi brăduți, iederă etc., instalat gazon rulant și sistem de irigație automatizat, astfel încât și această școală de cartier să ofere elevilor toate condițiile specifice unui oraș european, așa cum urmărim la toate școlile din municipiu.

Obiectivul principal al Primăriei prin investițiile în dimensiunea verde / modernizarea, extinderea și amenajarea de noi spații verzi în fiecare colț al orașului este de a crește calitatea vieții în municipiu. În același timp, condițiile în care învață copiii și, în general, creșterea calității actului educațional în Cluj-Napoca rămân priorități de importanță majoră în care continuăm să investim”, a spus Emil Boc.

Despre investițiile realizate la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” amintim câteva detalii: este o unitate modernizată cu fonduri europene și se are in vedere o capacitate crescută de la 240 la 630 locuri pentru elevi. Se au in vedere cateva obiective precum un nou corp de clădire construit, cu regim de înălțime P+2E; nouă sală de sport construită, cu o suprafață de 1142 mp, dotată pentru organizarea de competiții sportive naționale; reabilitarea termică a corpului de clădire existent; nou sistem de iluminat eficient energetic; panouri solare și fotovoltaice; creșterea accesibilității prin instalarea unui ascensor, rampe și grupuri sanitare dedicate persoanelor cu handicap; dotarea cu echipamente didactice moderne (precum tablete interactive) și echipamente IT; laboratoare dotate cu mobilier specific.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut