Se demolează vechiul pod din Văleni

Consiliul Județean Cluj demarează demolarea podului ce traversează Valea Valcău din satul Văleni, comuna Călățele, în vederea construirii unui pod nou.

În prezent, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice extreme înregistrate în vara anului trecut și care au provocat degradări semnificative, podul nu mai îndeplinește condițiile optime de siguranță. În consecință, expertiza tehnică efectuată a stabilit necesitatea construirii, de la zero, a unui pod nou, capabil să asigure siguranță și confort circulației rutiere și pietonale.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Lucrările de regularizare a albiei au fost deja executate, începem demolarea și, imediat după, construcția noului pod. Vom verifica în permanență calitatea lucrărilor, astfel încât podul să aibă o durată de exploatare cât mai mare”.

În acest context, pe perioada desfășurării lucrărilor de demolare a vechiului pod și de realizare a celui nou circulația rutieră pe acest sector de drum județean va fi temporar închisă,  începând de joi, 8 aprilie, până cel târziu în data de luni, 17 mai a.c. Pe toată perioada desfășurării lucrărilor și a închiderii temporare a circulației rutiere publice pe acest sector, participanții la trafic vor putea folosi următoarele trasee de ocolire: DN 1 – Huedin – DN 1R; DN 1 (intersecție cu DJ 108C) – Mănăstireni – Râșca – DN 1R. Accesul înspre localitatea Văleni se va realiza pe următoarele variante: dinspre DN 1R: (DJ 108C) – Călata – Văleni (5 kilometri); dinspre DN 1: (DJ 108C) – Mănăstireni – Văleni (9 kilometri).

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut