Școala de vară „Micii meșteri mari” la Gherla

Membrii Cercului „Confecții podoabe și obiecte decorative” din cadrul Clubului Copiilor Gherla, condus de profesoara Daniela Katona, sunt deosebit de activi și în vacanța de vară.

După ce au participat cu succes la activitățile atelierului de confecționat podoabe cu mărgele, organizate la sfârșitul lunii iunie la Complexul Național ASTRA din Dumbrava Sibiului, în perioada 1 – 14 iulie 2021, talentații copii onorează programul atelierelor Școlii de vară din cadrul proiectului „Micii Meșteri Mari”, organizat de Consiliul Județean Cluj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, Primăria Municipiului Gherla și Clubul Copiilor Gherla. Activitățile creative au început cu atelierul de pictură icoane pe lemn și prelucrare lut, desfășurat în curtea Clubului Copiilor de pe strada 1 Decembrie. Programul Școlii de vară va continua cu cusături tradiționale maghiare, pictură pe linguri de lemn, metaloplastie, împletituri, pirogravură, împâslire lână și cusături tradiționale românești.

Activitățile la care participă un număr de 20 de copii (cel mai mic are 4 ani, iar cel mai mare încă nu a împlinit 18 ani) au loc zilnic, în intervalul orar 10:00  – 16:00 și se derulează sub conducerea cadrelor didactice de la Clubul Copiilor Gherla (coordonator structură  prof. Tereza Ungur).

În prima zi, participanții l-au au avut ca  îndrumător pe cunoscutul artist gherlean Ioan Hășmășan și pe Mihaela Cheteleș. În data de 12 iulie atelierele interactive au ca locație Muzeul Municipal Dej, iar în zilele de 13-14 iulie, gazda activităților din cadrul proiectului „Micii Meșteri Mari” este Muzeul de Istorie din municipiul Gherla.

În prima zi a Școlii de vară de la Gherla copiii au avut parte de o surpriză plăcută, ei au fost vizitați de „Mașa și Ursul”, doi eroi din povești, care au admirat și ei primele lucrări decorative ale micilor meșteri mari.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut