Școala are din nou viață!

Dimineața zilei de 14 septembrie 2020. O mulțime de emoții și de gânduri ne-au cuprins pe toți, cadre didactice, personal auxiliar și, cu siguranță, părinți și elevi, neștiind cum va fi această  primă zi de școală.

Părinții au fost alături de copiii lor până la poarta școlii, de unde i-au lăsat să intre, să se întâlnească cu învățătoarea sau învățătorul clasei, cu doamna sau cu domnul diriginte. Emoțiile li se citeau în ochi, iar masca ascundea timiditatea sau zâmbetul.

Am văzut, luni, elevi mai reținuți, dar nu speriați, elevi conștienți de ce se întâmplă, rezervați, dar cu toții bucuroși că a venit iar momentul regăsirii colegilor, a atmosferei de școală și de rost al lucrurilor.

Fiecare elev și-a descoperit noul loc în bancă, au repetat regulile pe care e necesar să le respecte, au învățat circuitele de intrare și au aflat numele noilor profesori cu care vor colabora în acest an.

A fost o zi plină de emoții, de protecție și de multe cuvinte frumoase. Școala are din nou viață, din clase se aud sunete vesele, zâmbetele se ascund sub măști colorate și simțim cum fiecare așteaptă să revină la normalitatea unei școli.

Cât va dura această situație, în care nu vom vedea decât ochi și nu fețe, nu știm niciunul dintre noi. Dar știm un lucru, că elevii au nevoie să fie acolo, în bănci, pe holuri sau în curte, iar școala are nevoie să prindă din nou viață.

Le doresc tuturor celor din comunitatea Elf să aibă un an școlar bun și multă sănătate!

Prof. Mariana POP
Director, Liceul Teoretic „Elf”

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *