SCJU Cluj se alătură spitalelor care fac testări pentru COVID-19

Laboratorul de Testări Genetice – Imogen, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj a început de joi, 2 aprilie, să prelucreze primele probe pentru testarea COVID-19.

„Trei echipamente medicale de tip Real Time PCR vor prelucra 100-120 de probe pe zi, obținute prin extracție manuală. Două echipamente ne-au fost oferite în custodie temporară de către Universitatea Babeș- Bolyai și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, iar al treilea a fost achiziționat de spital, împreună cu un extractor automat. Valoarea echipamentelor achiziționate de spital (aparat PCR și extractor automat) se ridică la aproape 950.000 lei. Începând cu data de 10 aprilie, când se va livra extractorul automat, vom prelucra aproximativ 500 probe/zi, în condițiile în care personalul va lucra aproximativ 10-12 ore zilnic” – a anunțat SCJU Cluj, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Conform sursei citate, rezultatele se pot elibera în 24 de ore de la primirea probei. Testele se efectuează din exudat nazo-faringian, prelucrat cu metoda moleculară.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie