„Save Alexa”: Târg caritabil la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va fi gazda unui târg caritabil, în aer liber, destinat strângerii de fonduri pentru o fetiță de doar 11 luni, Alexandra, care suferă de amiotrofie spinală de tip I, iar tratamentul este extrem de costisitor.

”Este o boală genetică rară, care avansează rapid prin distrugerea progresivă a neuronilor motorii. Din fericire, există un vaccin care poate opri evoluția bolii Alexei. Din păcate însă, vaccinul trebuie administrat cât mai curând, în primii doi ani de viață. Vaccinul se administrează doar în SUA și costă 2.125.000 de dolari”, au transmis organizatorii.

Târgul caritabil „Save Alexa” se va desfășura în 19-20 septembrie, pe platoul din fața Aulei „Mihai Șerban”, cu respectarea distanțării fizice, precum și a tuturor măsurilor de siguranță impuse de reglementările în vigoare. În 19 septembrie activitățile vor avea loc între orele 11:00 – 19:00, iar în 20 septembrie, între orele 10:00 – 18:00. În cadrul târgului va avea loc o strângere de fonduri, dar și vânzare de produse (haine, cărți, jucării etc). Fondurile rezultate din această acțiune vor fi donate familiei acestei fetițe.

De asemeni – au anunțat organizatorii – se vor organiza și tombole, precum și activități pentru copii.

Detalii despre campania ”Save Alexa”, precum și conturile destinate donațiilor se pot afla la adresa https://savealexa.ro/. Potrivit organizatorilor campaniei, din suma necesară, până în prezent s-au adunat circa 833.000 de dolari.

M. T.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *