Șantierele din municipiul Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este un adevărat șantier, în această perioadă. O serie de lucrări de întreținere și reparații se desfășoară pe unele străzi din oraș, iar recent au început și lucrările de modernizare a Pieței Lucian Blaga.

Conform viceprimarului Dan Tarcea, pe perioada stării de urgență, lucrările de investiții nu au fost oprite, iar acum au fost demarate altele noi. „La nivelul Primăriei municipiului Cluj-Napoca avem mai multe lucrări care se află în fază de execuție. Aici aș aminti câteva: Parkingul de pe strada Primăverii nr. 20, care are termen de finalizare până la sfârșitul lunii iulie 2020, Parkingul de pe Ion Meșter- Mogoșoaia nr. 7-9, Parkingul de pe strada Primăverii nr. 8, Parkingul de pe strada Hașdeu, care va trebui să fie gata până la sfârșitul acestui an”, a declarat Dan Tarcea, pentru Făclia de Cluj.

Trotuarele de pe strada Pasteur, reparate

De asemenea, în prezent se desfășoară lucrări de reparații și întreținere pe mai multe străzi din Cluj-Napoca, printre care Pasteur și Anina. „În acest moment se lucrează și la câteva străzi. Aici aș aminti strada Traian Moșoiu, unde se efectuează lucrări de modernizare și reparații, de asemenea, se lucrează și la platformele de garaje care au fost demolate, 352 de garaje din zona cartierului Între Lacuri. Aici discutăm de suprafețele adiacente străzilor Tulcea, Dunării, Oltului, Jiului, unde practic, refacem aleile și platformele de garaje, pentru a crea mai multe spații verzi pentru locuitării din acest cartier. De asemenea, lucrări de întreținere și reparații mai sunt pe strada Anina, între nr. 15 și 21 și se lucrează și la trotuarele de pe strada Pasteur. Se lucrează și pe strada Sextil Pușcariu, Tipografiei, strada Emil Zola și nu în ultimul rând în Piața Lucian Blaga, este cea mai recentă lucrare căreia i-am dat drumul în această perioadă. Concret, este vorba despre modernizarea străzii Lucian Blaga, străzii Republicii – primul tronson și a străzii Napoca. Este un proiect extrem de important pentru clujeni, pe fonduri europene. La final vor fi și piste de biciclete, spații verzi modernizate și trotuare, astfel încât clujenii să se poată bucura de o zonă cât mai frumoasă. Sperăm ca până la sfârșitul acestui an să fie finalizate lucrările”, a mai spus Dan Tarcea.

Șantiere și la școlile din oraș

Nu în ultimul rând, municipalitatea clujeană are în vedere și școlile clujene, unde, la fel, se efectuează lucrări, pentru creșterea calității actului educativ.

„De asemenea se lucrează și la câteva școli. Este vorba de Liceul Maranatha, de Colegiul Ana Aslan, lucrări care au început încă de anul trecut și sunt în proporție de 60% deja realizate. Mai avem câteva școli care sunt deja în licitație, pentru modernizare, supraetajare, pentru o creștere a calității actului școlar. Este vorba de Școala Onisifor Ghibu, Școala Nicolae Iorga și de Seminarul Ortodox. De asemenea, am demarat lucrări la 76 de unități de învățământ preuniversitar din Cluj-Napoca. Practic, lucrările vor fi intensificate la aceste unități de învățământ în momentul în care școala se va întrerupe complet, pentru a putea lucra pe perioada de vară. Am lucrat și în perioada în care elevii nu au fost la școală. Este vorba de lucrări de igienizare interioară și exterioară, vom înlocui tâmplăria acolo unde se impune, vom repara acoperișuri, vom face hidroizolații, fațade, se vor realiza reparații la grupuri sanitare. Îi vom aștepta pe copii în septembrie, când începe școala, cu unitățile școlare renovate‘, a afirmat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

Ce urmează?

Dan Tarcea amintește totodată, că s-a semnat contractul și s-a realizat licitația pentru Baza Sportivă La Terenuri și se așteaptă depunerea documentației, astfel încât lucrările să demareze și la acest obiectiv. „Am finalizat lucrările pe strada Regele Ferdinand, pe strada Molnar Piuariu, pe strada Bună Ziua și de la Parcul Între Lacuri. Au fost lucrări – o parte din fonduri europene, o parte din bugetul local”, a completat viceprimarul.

Anca M. Colibășanu

Articole din aceeasi categorie