Salvați Copiii: Aparatură și echipamente de protecție donate Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj

Organizația Salvați Copiii dotează Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj cu un ventilator performant, un nebulizator pentru purificarea aerului, echipamente de protecție (mănuși, bonete, botoși, măști) și soluții de dezinfectat, în valoare totală de 53.000 euro. Echipamentele donate vor funcționa în Secțiile Clinice Neonatologie I, II și ORL.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, una dintre unitățile medicale care tratează cazurile de COVID 19, a accesat mecanismul de urgență deschis de Salvați Copiii pentru întărirea capacității sistemului medical românesc. În urma solicitării, organizația a reușit să identifice soluții pentru a dota și această unitatea medicală.

De la crearea Fondului de urgență pentru întărirea capacității sistemului medical românesc, aflat sub presiune în contextul pandemiei, prin intermediul organizației Salvați Copiii au primit echipamente de protecție și aparatură performantă 42 de unități medicale și de îngrijire pacienți și 79 de cabinete de medicină de familie. Peste 5.000 de cadre medicale din toată țara au fost sprijinite în lupta contra pandemiei cu 177.714 echipamente și materiale medicale indispensabile.

Conform celor anunțate de reprezentanții organizației, până în prezent au fost colectate fonduri totale în valoare de 609.351 euro, din care 512.801 euro prin solidaritatea unor companii. Suma de 96.550 euro provine din donațiile persoanelor fizice.

Donațiile se pot face în continuare în contul RO43RNCB0071011434790083 și online, pe site-ul Salvați Copiii.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie