S-au trezit cu basculanta încărcată cu nisip, în balcon

O familie din Florești s-a trezit, joi dimineață, cu o basculantă încărcată cu nisip, în balconul apartamentului în care locuiesc. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Potrivit reprezentanților ISU Cluj, o autospecială a fost alertată în urma răsturnării unei autobasculante încărcată cu nisip peste balconul unui apartament situat la parterul unui bloc de locuințe, de pe strada Teilor, din localitatea Florești.

Prin Centrul operațional al unității s-a solicitat dislocarea la fața locului a echipelor furnizorilor de utilități, gaz și electricitate, precum și a inspectorilor de stat în construcții pentru evaluarea siguranței construcției, având în vedere că pe balconul afectat se vedeau mai multe crăpături proeminente.

„Pompierii sosiți la fața locului au constatat faptul că doar o parte din cele cca 30 de tone de nisip din bena camionului s-au răsturnat peste balconul de la parter, fără a surprinde sau vătăma nici o persoană, iar persoanele care se aflau acasă, din apartamentul peste a cărui balcon se răsturnase autobasculanta, și din cel superior, s-au auto-evacuat și nu nu necesitat consult medical. Preventiv, au fost oprite furnizarea de energie electrică și gaz pentru prevenirea incendiilor în cazul unor posibile avarii la instalațiile imobilului respectiv”, au precizat reprezentanții ISU Cluj.

Inspectorii de stat în construcții au evaluat situația la fața locului și au concluzionat faptul că structura de rezistență a imobilului nu a fost afectată, fisurile vizibile fiind înregistrate la lucrări de zidărie.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut