S-a predat amplasamentul la noua creșă din Gherla

Iată că a sosit momentul mult așteptat de tinerii căsătoriți din municipiul Gherla: la marginea parcului mare, în vecinătatea stadionului, s-a predat amplasamentul pentru noua creșă din localitate, o investiție socială deosebit de importantă.

Din partea edililor au fost prezenți primarul Ovidiu Drăgan și viceprimarul Paul Măhălean, care au prezentat executantului locația unde va fi realizat acest obiectiv, în imediata apropiere a noului bazin de înot acoperit, de asemenea, în plină construcție, muncitorii lucrând pe acest șantier toată iarna, indiferent de condițiile meteorologice. Lucrarea la noua creșă este efectuată de Compania Națională de Investiții și este finanțată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Creșa va fi una modernă, dotată cu camere de joacă, dormitoare spațioase, spălătorie, bucătărie, cabinet medical, birouri administrative și va avea un spațiu de joacă în aer liber, într-un cadru natural deosebit de frumos. Capacitatea creșei va fi de 40 de locuri, cifră satisfăcătoare pentru numărul cererilor depuse de părinți în ultimii ani. După promisiunile executantului, noua investiție va fi gata la sfârșitul anului 2024.

Până la mijlocul anilor 90, municipiul Gherla avea două creșe, dar ele s-au desființat, clădirile respective luând altă destinație. Adevărul este că multe familii tinere au rămas fără loc de muncă după dispariția de pe harta economică a orașului a unităților industriale, iar mulți tineri au plecat la lucru în străinătate. Însă, în ultimii ani, unii au revenit acasă și și-au întemeiat familie în orașul natal. Deci, este nevoie de o creșă la Gherla, proiect discutat de câțiva ani de consilierii municipiului.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut