S-a deschis Centrul pentru Tineret din Cluj-Napoca

Primarul Emil Boc a participat la evenimentul de deschidere a Centrului pentru Tineret din inima Clujului, situat pe strada Iuliu Maniu. Acesta este o inițiativă rezultată din dorința cetățenilor exprimată în cadrul proiectului de Bugetare Participativă.

„Mi-a făcut plăcere să fiu alături de elevi și studenți pentru că ei sunt nucleul acestei inițiative, lor le este dedicat acest nou spațiu cultural și educativ – structurilor asociative, structurilor de tineret, evenimentelor culturale, evenimentelor care fac vibrantă viața în orașul nostru.

Dorim să încurajăm tinerii să se implice în viața comunității noastre și să le susținem dezvoltarea.

Le-am transmis studenților să se bucure de anii studenției la Cluj. Aici au șansa unei educații și pregătiri profesionale de nivel înalt în toate domeniile, se pot bucura de viața culturală și socială într-un mediu sigur, deschis inovării și creativității. Au șansa de a se implica în activități foarte diverse și i-am încurajat să facă asta pentru formarea și viitorul lor.

În acest context, am discutat despre posibilitatea de vot de la 16 ani, politică pe care o susțin. Am subliniat de asemenea că dorim, prin astfel de spații dedicate și structuri precum Consiliul Consultativ pentru Tineret, să contribuim la crearea unui cadru de colaborare, de împărtășire de idei și proiecte constructive. Este extrem de valoroasă capacitatea de lucra împreună fiind atât de diferiți. Spre exemplu, este esențial să putem colabora la nivel european cu toate diferențele dintre noi, pentru un viitor prosper și asigurarea păcii”, a precizat Emil Boc.

Primăria Cluj-Napoca va continua să investească în infrastructura educațională, programele pentru copii și tineri, să ofere suport proiectelor de tineret și domeniilor cu impact direct asupra generațiilor care vin.

Centrul pentru Tineret se află în incinta Palatului Statusului Romano-catolic – strada Iuliu Maniu nr. 1 – și are o suprafață de aproximativ 125 mp. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 889.698,46 lei TVA inclus. Spațiul este gândit într-o perspectivă multifuncțională și va găzdui activități culturale și educaționale dedicate tinerilor, fiind dotat cu toate cele necesare bunei desfășurări a evenimentelor, inclusiv sistem de sonorizare cu mixer, boxe active și microfoane wireless, ecran digital C-Touch, sistem integrat de live-streaming etc

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut