Respectarea restricțiilor impuse de pandemie, din nou în atenția polițiștilor

Polițiștii municipiului Cluj-Napoca, împreună cu jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj au continuat, duminică, acțiunile desfășurate în scopul prevenirii și limitării efectelor virusului Covid-19.

În cursul zilei, la Cluj-Napoca a fost verificat modul în care sunt respectate restricțiile și măsurile de protecție în zonele cu aglomerări de persoane, parcuri, societăți și centre comerciale, fiind legitimate 223 de persoane și verificate 50 de societăți comerciale. În intervalul orar 23:00 – 01:00, forțele de ordine au acționat în vederea respectării restricțiilor de circulație, fiind controlate peste 30 de autoturisme.

În urma activităților de control au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.000 lei.

Persoane aflate în izolare, verificate de polițiștii din Câmpia Turzii

În același scop au acționat, la sfârșitul săptămânii trecute, și polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, împreună cu polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii.

Acțiunile s-au desfășurat în municipiu și în comunele arondate, fiind legitimate 146 de persoane și  verificate 63 de vehicule și 21 de mijloace de transport în comun.

Potrivit IGPR, polițiștii au verificat respectarea prevederilor legale de către operatorii economici de pe raza de competență și spațiile susceptibile de a forma aglomerării de persoane. Totodată, în cadrul acțiunilor au fost verificate 230 de persoane aflate în izolare la domiciliu.

Urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, dintre care 22 pentru nerespectarea preverilor legale impuse pe perioada stării de alertă, 14 pentru abateri de la normele rutiere, iar 5 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, o ordinii și liniștii publice.

Amenzi, și la Dej, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020

La Dej, 17 persoane au fost sancționate pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În perioada 14-15 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej și Secției 5 Rurale, alături de polițiști locali, au desfășurat mai multe acțiuni în sistem integrat în scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirii și combaterii efectelor virusului Covid-19. În cadrul acțiunilor polițiștii au verificat și dacă sunt respectate măsurile de autoizolare la domiciliu sau de carantinare.

Au fost legitimate 225 de persoane și verificate peste 150 de autovehicule. Urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.145 de lei. Dintre acerstea, 30 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor prevăzute de OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar 4 pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut