Respect pentru ambulanțieri!

„Mă înclin în fața dăruirii, în fața profesionalismului vostru, în fața sacrificiului pe care îl faceți zi de zi, pentru că voi nu aveți voie să greșiți.

Voi sunteți în prima linie, voi sunteți primii care suferă…, și știu că o faceți!! La mulți ani tuturor colegilor, colaboratorilor SAJ! Și, să rămânem sănătoși!”.

Acesta este mesajul pe care managerul Serviciului de Ambulanță Județean Cluj, dr. Horia Simu, l-a transmis marți, 28 iulie, de Ziua Națională a Ambulanței din România, colegilor săi de la SAJ Cluj.

Potrivit celor declarate ziarului Făclia, în acest moment la Serviciul de Ambulanță Județean Cluj lucrează circa 340 persoane – medici, asistente, ambulanțieri etc. Numărul de intervenții a fost (este) anul acesta între 180 și 220 pe 24 de ore.

Întrebat care a fost perioada cea mai grea din an pentru SAJ Cluj, dr. Horia Simu a declarat: „Perioada cea mai grea din an a fost începând cu 1 ianuarie și terminând cu ziua de astăzi. Fiecare a zi a fost cu totul altfel decât celelalte. Prima lună, ianuarie, a fost cu problemele de după Revelion, vacanță de iarnă, iar apoi au început cele legate de coronavirus – frica tuturor, problemele cu materialele sanitare, pacienții care aterizau la aeroport și care trebuia să stea în carantină, perioada aceea de necunoscut. Toate zilele au fost grele”.

Ziua de 28 iulie, declarată oficial, prin Legea nr. 22/2015, ca „Ziua Națională a Ambulanței din România”, în acest an nu a putut fi sărbătorită public datorită măsurilor impuse în această perioadă de stare de alertă.

Un mesaj de felicitare adresat ambulanțierilor clujeni a fost transmis și de prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, acesta asigurându-i de „aprecierea și respectul pentru munca extraordinară pe care o fac zilnic pentru cei care au nevoie de ajutorul lor”. „Le mulțumesc pentru profesionalismul și devotamentul de care au dat dovadă, mai ales în această ultimă perioadă dificilă prin care trecem” – a transmis Mircea Abrudean.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie