Reputatul diplomat Lazăr Comănescu conferențiază despre „Negocierea europeană”

Negocierea europeană și cariere în afaceri europene este tema dezbaterii online organizată vineri de Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai.

Conferința programată să înceapă la ora 10 îl are ca invitat pe unul intre cei mai reputați diplomați români, Excelența Sa, ambasadorul Lazăr Comănescu, fost ministru al Afacerilor Externe al României și fost Reprezentant Permanent al României pe lângă instituțiile europene. Ambasadorul Comănescu va vorbi despre importanța formării competențelor profesionale în domeniul negocierilor europene, diplomatice și de afaceri, oferind exemple din vasta carieră a Domniei Sale. Cei interesați vor avea ocazia de a intra în dialog direct și de a adresa întrebări referitoare la construirea unei cariere în domeniul afacerilor europene.

Încă din 2015 am inițiat în cadrul Facultății de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai, programul masteral Managementul Negocierilor Internaționale și Europene, singurul din țară care pregătește specialiști în domeniul negocierilor politico-diplomatice și de afaceri. Acest program masteral aduce o viziune nouă, modernă și amplă a ceea ce înseamnă relații internaționale și afaceri europene în contextul actual, tocmai pentru că îmbină componenta teoretică cu cea practică, dinamică. Programul masteral urmărește un obiectiv foarte important în pregătirea profesională, pentru că nu e vorba de a pregăti doar negociatori de profesie, ci de a crea în domeniul managementului procesului decizional al afacerilor și chiar a politicii, abilități necesare de negociere. Pentru că azi nu se mai concepe procesul decizional fără negociere (în cultura politică românească se confundă negocierea cu târguiala, tranzacționarea). Astfel, gândindu-ne la actorii sociali, economici, politici, negocierea devine un instrument util care poate rezolva conflicte, crize, dar poate și să elaboreze proiecte”, spune conf. univ. dr. Melania Gabriela Ciot, moderatorul dezbaterii și coordonator al masteratului „Management și Negocieri Internaționale și Europene”.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut