Rectorul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, prof. univ. dr. Vasile Jucan: „Vom avea un campus ultramodern și cea mai mare sală de concerte din România”

Interesul pentru deschiderea anului universitar 2022/2023 a fost mare. Dovada se regăsește în Sala Studio plină până la refuz, în numărul mare de studenți prezenți în curtea și în foaierul instituției, deschidere de an așteptată, dorită. Motivele sunt multe și întemeiate, am în vedere faptul că pentru conducerea ANMGD-prof. univ. dr. Vasile Jucan, rector-, pentru întregul corp profesoral, pentru studenți urmează alte 12 luni de așteptare, ochi ațintiți spre noul sediu, Campusul ANMGD, cu șanse mari de a fi inaugurat în septembrie/octombrie 2023.

Am avut și am în prof. univ. dr. Vasile Jucan un interlocutor plăcut, deschis, și comunicativ. Discuția care ar fi trebuit să dureze cca 30 de minute s-a prelungit, firesc, dacă am în vedere faptul că tema abordată, temele abordate sunt de o actualitate frapantă. Și prima întrebare a vizat mersul lucrărilor la Campusul ANMGD de pe strada Bucium, cartierul Mănăștur.

Este anul universitar 2022/2023, ultimul în spațiul de pe IC Brătianu 25?

Suntem în continuare optimiști, ne dorim acest lucru nu de azi, nici de ieri. Sper ca această deschidere de an universitar (luni, 26 septembrie, 2022-n. D. S.) să fie și ultima în această clădire. Sunt în legătură cu cei de la ERBAȘU, constructorii Campusului muzical, aproape zilnic. Spuneam că sunt și suntem optimiști, discuțiile purtate, vizitele pe care le fac pe șantier îmi dau speranțe că în 2023 vom putea inaugura anul universitar 2023/2024 în noua clădire. Cu o mențiune care se impune de la sine, pentru a nu exista discuții ulterioare. Poate nu toate corpurile vor fi terminate. Va fi terminat corpul central, în care sunt sălile de curs, sălile cadrelor didactice, căminul. În această perioadă rămasă până la finalul anului în curs, se vor închide toate corpurile de clădiri și se va trece la interioare, lucrări mai anevoioase, de durată, finisaje, mai multe materiale… ERBAȘU este zi de zi pe șantier, sunt 85 de muncitori, în marea lor majoritate egipteni. Sunt disciplinați, lucrează foarte bine, inginerul de șantier, chiar tânăr fiind, știe clar ce are de făcut, lucru care se vede din modul în care și-a organizat șantierul. Lucrează pe calupuri, fiecare echipă face același lucru și în același loc, nu se suprapun unele peste altele. Mai avem de terminat încă un etaj, la P+5, mă refer la corpul principal, al intrării în Campus. Cel mai mult se lucrează acuma pe Sala de concerte. Să vă mai spun ceva…Chiar și pentru cei de la ERBAȘU construcția Campusului universitar este o provocare. Au construit case, școli, poduri, sunt pentru prima dată în fața unui proiect arhitectural atât de complex prin diversificările pe care le propune. Pot afirma că suntem un centru cultural în sensul adevărat al cuvântului.

Continuarea articolului este disponibilă doar pentru abonați...
Vă rugăm să accesați pagina . Nu sunteți încă abonat ? Abonați-vă

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut