Record de contaminări şi decese din cauza COVID-19 în Argentina

Argentina a înregistrat marţi cel mai mare număr de noi cazuri de contaminare cu COVID-19 (35.543) şi de decese (745) în 24 de ore de la începutul pandemiei de coronavirus, au anunţat autorităţile, notează AFP.

În total, Argentina a înregistrat 3.371.508 cazuri de COVID-19 şi 71.771 de decese, pentru o populaţie de aproximativ 45 de milioane de locuitori.

„Nu renunţăm, ştim că traversăm vremuri dificile”, a declarat marţi preşedintele argentinian, Alberto Fernandez, în cursul unei ceremonii oficiale, referindu-se la aceste cifre record.

El a promis să accelereze programul de vaccinare în curs, care a permis ca aproximativ 8,1 milioane de persoane să primească cel puţin o doză de vaccin, şi a făcut apel la „conştiinţa” compatrioţilor săi să respecte regulile de distanţare şi să evite călătoriile.

Pentru a evita prăbuşirea sistemului de sănătate, deoarece rata de ocupare la terapie intensivă depăşeşte 76% la Buenos Aires şi 72% la nivel naţional, guvernul a încercat să impună noi restricţii. Executivul a dispus luna trecută închiderea şcolilor din Buenos Aires, dar autorităţile oraşului au refuzat, obţinând în faţa Curţii Supreme suspendarea acestei măsuri.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut