Recensământ de probă, în martie

Direcția Județeană de Statistică Cluj a anunțat că pentru recensământul de probă, care se va desfășura preponderent online în luna martie, au fost selectate aproximativ 1.330 de locuinţe din Cluj-Napoca și Feleacu.

În 2022, atât în România, cât și în alte state membre ale Uniunii Europene, se va realiza Recensământul Populației și Locuințelor. Acesta este primul recensământ care se va desfășura preponderent online, respectiv fiecare persoană va avea posibilitatea de a se autorecenza.

În luna martie 2021, Institutul Național de Statistică efectuează un recensământ de probă, la care vor participa aproximativ 50.000 de gospodării din mediul urban și din cel rural, de pe întreg teritoriul României. În judeţul Cluj au fost selectate aproximativ 1.330 de locuinţe din Cluj-Napoca și Feleacu

Recensământul de probă va avea trei etape:  Etapa 1: până în 9 martie – pregătirea bazei de date cu variabilele de recensământ preluate din surse administrative și precompletarea chestionarelor individuale  Etapa 2: 10 – 16 martie 2021 – etapa de autorecenzare, care reprezintă posibilitatea fiecărei persoane de a completa online chestionarul individual. Autorecenzarea se va putea realiza de pe orice telefon mobil tip smartphone, tabletă, laptop sau PC, urmând următorii paşi: * Pasul 1: completarea formularului de preînregistrare, pentru toți membrii gospodăriei, disponibil la adresa: https://rpl.insse.ro/ sau scanând codul QR de pe verso-ul pliantului disponibil în cutia poştală a gospodăriei selectate şi la adresa: http://www.recensamantromania.ro/wp-content/uploads/2021/02/rpl_proba.pdf. * Pasul 2: fiecare membru al gospodăriei trebuie să completeze chestionarul individual, accesându-și propriul chestionar prin link-ul primit pe adresa de email indicată, la preînregistrarea de la Pasul 1. Preînregistrarea de la pasul 1 este indispensabilă pentru a primi link-ul de accesare a chestionarului individual. Având în vedere condițiile sanitare impuse de pandemie, este recomndată autorecenzarea.  Etapa 3: 22 – 31 martie 2021 – deplasarea recenzorilor în teren pentru realizarea interviurilor față-în-față în cazul persoanelor/gospodăriilor unde, din motive obiective, nu s-a putut efectua autorecenzarea. Persoanele care, din motive întemeiate, nu se pot autorecenza, în ultimele zece zile din luna martie (22-31 martie 2021), vor primi vizita unui recenzor la reședinţa lor obişnuită, pentru completarea chestionarului prin metoda interviului față-în-față. Recenzorul, angajat de Direcția Judeţeană de Statistică Cluj, se va legitima corespunzător și va pune la dispoziția cetăţenilor documente care să îi ateste calitatea.

În conformitate cu legislația în vigoare, informațiile furnizate au caracter strict confidențial, vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal și anonimizate imediat după intrarea în sistem. Datele colectate la recensământul de probă nu vor fi făcute publice și nici diseminate în vreun fel.

Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete fie prin metoda autorecenzării, fie prin intermediul interviului față-în-față cu un recenzor sunt obligatorii, în conformitate cu prevederile OUG nr. 19/2020. Refuzul de a furniza informațiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informații incorecte constituie contravenții și se sancționează cu amenzi cuprinse 1.000-5.000 lei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut