Reamenajarea parcurilor în municipiul Gherla

Gherla este un orășel de provincie, dar asta nu înseamnă că în multe privințe nu se ridică la nivelul marilor municipii. Cel puțin în privința zonelor verzi are cu ce să se laude urbea de pe Someș, un vechi și cunoscut centru al armenilor. Nu întâmplător, acolo se găsește unul dintre cele mai frumoase parcuri din zona noastră, conceput în stil englezesc și inaugurat în anul 1864.

Edilii de astăzi ai orașului doresc extinderea acestor zone de verdeață și în cartiere, așa cum procedează mai nou și clujenii. Exemplu concret avem în privința reamenajării parcului de pe strada Clujului, „colțișorul” verde al cartierului nou, cum este denumit de localnici, dar, de fapt, este vorba de cartierul „Între ape”. Aflat chiar pe marginea drumului de ieșire din Gherla spre Cluj-Napoca, părculețul a fost amenajat încă înainte de 1989, dar s-a extins și s-a dezvoltat mai ales în ultimii ani. Primăria dorește în acest an să modernizeze și să reabiliteze parcul atât de mult frecventat de locatarii blocurilor din zona respectivă. Investiția va fi finanțată prin fonduri europene.

În incinta noului parc vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii, locuri de întâlnire și odihnă, zone de activități statice, zonă pentru sport și alte obiective de recreere și odihnă. De asemenea, vor fi amenajate noi alei, iar pe marginea lor vor fi montate bănci. Nu vor lipsi nici aparatele de fitness, iar iluminatul public va asigura continuarea activităților și după lăsarea serii. Deci, condiții de relaxare și recreere ca în marile orașe.

Proiectul reabilitării parcului de pe strada Clujului din municipiul Gherla este finanțat aproape în totalitate, urmând ca până în toamnă să se obține toți banii necesari realizării acestei investiții de interes pentru comunitatea locală, mai exact pentru familiile care locuiesc în cartierele orașului.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut