Răsturnare de situație în dosarul fostului rector al UMF

Instanța Tribunalului Cluj a constatat că o parte din probele și actele efectuate în dosarul în care fostul rector al UMF Cluj, Marius Bojiță, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu și instigare la fals intelectual sunt lovite de nulitate. Prin urmare, magistratul cauzei a dispus comunicarea acestei soluții la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, procurorul să decidă dacă dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii. Încheierea dată de magistrat este definitivă, neputând fi contestată.

Fostul rector al UMF Cluj, Marius Bojiță, a fost trimis în judecată, în noiembrie anul trecut, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj pentru abuz în serviciu și instigare la fals intelectual. În aceeași cauză au mai fost deferiți instanței conf. univ. dr. Simona Heghes, cadru didactic în cadrul Catedrei de Farmacie, Doina Miere, șefa Departamentului de Nutriție, conf. Angela Filip și Roxana Banc, din cadrul Catedrei de Nutriție.

Potrivit procurorilor Tribunalului Cluj, în perioada noiembrie – decembrie 2016, Marius Bojiță și Simona Hegheduș, în calitate funcționari publici aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv cadre didactice universitare la UMF Cluj-Napoca, nu au susţinut un curs de formare continuă farmaceutică desfăşurat în perioada 16-29 noiembrie 2016, conform programului de curs stabilit şi nu au realizat evaluarea cunoştinţelor participanţilor, cu consecința vătămării intereselor UMF Cluj-Napoca, în calitate de furnizor de educație farmaceutică continuă şi de asemenea cu consecinţa obţinerii unui folos pentru altul constând în credite EFC pentru 30 de farmacişti înscrişi la curs.

În contextul procedurii de evaluare a legalității probelor derulată în cadrul camerei preliminare, cei cinci au invocat că o serie de acte procedurale și probe au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale. Judecătorul de cameră preliminară a respins solicitările, însă soluția a fost contestată.

Tribunalul Cluj a admis însă contestația formulată, constatând că actele efectuate anterior sesizării din oficiu în acest dosar sunt nule.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut