Rail Action Day Active Shield

Polițiștii de la transporturi au aplicat 328 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 84.635 de lei, în cadrul operațiunii Rail Action Day Active Shield, derulată, în perioada 2-3 iulie, simultan, la nivel european, sub egida RAILPOL.

Pentru eficientizarea activităților, care au vizat siguranța în sistemul transporturilor feroviare, polițiștii români au realizat un schimb de date și informații cu poliții de transporturi feroviare europene. Acțiunea a fost sprijinită de 3 echipaje canine la SRPT București.

Potrivit IGPR, în urma unor verificări în 360 de stații feroviare și 593 de trenuri de persoane, precum și la case de bagaje și a legitimării a 1.607 persoane, au fost constatate 8 infracțiuni (furt calificat, distrugere, pătrundere ilegală în zona de siguranță a căii ferate, evaziune fiscală sau contrabandă).

Spre exemplu, la data de 3 iulie, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca au efectuat 14 percheziții în județele Cluj și Bistrița-Năsăud, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, delapidare și tăinuire privind sustragerea mai multor cantități de combustibil din locomotivele  unui depou.

În urma acestora au fost descoperite și indisponibilizate: 3.500 de litri de combustibil, 200 de litri ulei de motor, 850 de recipiente folosite pentru transport, precum și instalații artizanale folosite în activitatea infracțională.

* * *

Organizația profesională a polițiilor europene din domeniul transporturilor feroviare RAILPOL desfășoară, periodic, acțiuni la care participă statele membre UE, care, în baza planurilor proprii de acțiune, urmăresc asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată, zonele adiacente și pe trenurile de călători care circulă pe magistralele de cale ferată și liniile adiacente.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut