PSD Cluj, în așteptarea alegerilor interne

Liderul PSD Cluj, Alexandru Cordoș, a subliniat că organizațiile județene ale partidului funcționează sub interimat, iar la Cluj s-ar putea desfășura alegeri anul acesta.

„În acest moment, toate organizațiile județene sunt sub interimat. Am avut întâlniri zonale, unde s-au discutat aceste aspecte și urmează să se ia o decizie politică la nivelul Biroului Permanent Național și al Comitetului Politic Național pentru organizarea de alegeri, cu toate datele și detaliile conform statutului. Sper și cred că vom organiza (n.red- alegeri) în această toamnă, nu am avut încă discuții, dar într-un partid politic e deschisă competiția tot timpul, sunt mulți colegi (n.red – care ar pitea candida). Eu și echipa am preluat organizația într-o situație destul de grea, am reușit să o aducem la un alt nivel, și sunt convins că la acel moment, toți cei care vor dori (n.red- să candideze) își vor putea exprima dorința. Și eu am să fac această precizare la moemntul la care se va lansa această competiție internă”, a declarat Alexandru Cordoș.

El a mai subliniat că alegerile sunt necesare pentru că cei aleși au o mai mare autoritate, au un proiect politic cu care vin pe patru an, iar la Cluj, acest lucru este necesar.

„Aici am găsit o organizație cu structuri nefuncționale, acum avem structuri funcționale și președinți interimari în toate organizațiile din municipii și orașe, avem structuri la nivelul județului, am organizat 26 departamente noi care funcționează pe domenii și care transmit parlamentarilor noștri probleme și intervin în proiectele Consiliului Local și Jdețean prin reprezentanții noștri acolo, deci practic din perspectivă organizatorică, funcționăm. Iată că funcionăm și ne-am și întărit echipa, Credem că avem o capacitate mult mai mare de analiză, de sinteză, de a propune atât în consiliile locale, cât și în Parlamentul Romîniei, soluții atât pentru Cluj, cât și pentru România.

(…) Era o organizație nefuncțională acum un an jumate, astăzi este funcțională și vie. În ultimul timp am refăcut evidența corectă a membrilor, avem câteva sute de persoane care s-au înscris în toate organizaațiile din județul Cluj, iar unele persoane, nu puține, la alegerile locale au făcut politică la ProRomânia, la PMP sau Partidul Verzilor și nu numai, chiar și de la liberali. Au depus adeziuni la noi, se va face o analiză a fiecăruia. Suntem un partid viu, deschis, dar nu suntem indiferenți pe cine primim. Desigur, posibilitatea de a depune o adeziune o are oricine”, a mai spus liderul PSD Cluj.

Reamintim că organizația județeană a PSD este de ani buni sub interimat, iar nnul trecut, filiala a stat sub semnul reorganizării, în așteptarea viitoarelor alegeri interne. Nu este un secret că în organizația județeană, după plecarea lui Remus Lăpușan de la conducere, în 2016, a urmat o perioadă lungă de incertitudine, care a însemnat plecări în masă înspre alte partide și scandaluri de culise. Alexandru Cordoș ocupă funcția de președinte interimar al PSD Cluj din toamna anului 2020, de după alegerile locale.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut