Protest spontan la Serviciul Județean Cluj al Arhivelor Naționale

Angajații Serviciului Județean Cluj al Arhivelor Naționale au întrerupt, vineri, activitatea, între orele 10 și 12, pentru a-și exprimat nemulțumirea față de nivelul de salarizare scăzut în comparație cu colegii lor din structura centrală a arhivelor. Oamenii au ieșit în fața instituției și au afișat mesaje prin care cereau alinierea salarizării la nivelul administrației centrale.

„Angajații Serviciului Județean Cluj, instituție de prim rang în societatea românească ce păstrează documentele cu valoare istorică ale acestei țări, se văd nevoiți să își exprime din nou profunda nemulțumire față de modul de aplicare a principiilor constituționale, față de discriminarea salarială la care suntem supuși angajații din județe. Deși, începând cu luna Ianuarie 2024, o parte a bugetarilor din cadrul majorității instituțiilor publice din teritoriu au beneficiat de alinierea salarizării angajaților la nivelul administrației centrale, angajații de la Serviciile Județene ale Arhivelor Naționale au fost uitați.

Cu toate eforturile noastre susținute nu s-a reușit trecerea prin Camera Deputaților a proiectul de lege PLx 67/2024, care ar fi rezolvat nedreptatea făcută nouă de statul român prin O.U.G. 128 din 28 Decembrie 2023 de modificare a Legii 153/2017.

Prin acțiunea noastră dorim să tragem un semnal de alarmă pentru guvernanți, care sunt obligați să nu uite de instituția noastră, ce supraviețuiește vremurilor de 190 de ani”, au transmis reprezentanții Serviciului Județean Cluj al Arhivelor Naționale.

Directorul instituției Paula Ivan a declarat că angajații doresc ca salarizarea din arhivele județene să fie adusă la nivelul angajaților din aparatul central al Arhivelor Naționale.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut