Protest AUR la București

Partidul AUR organizează, sâmbătă, la București, în fața Parlamentului, un protest „pentru păstrarea bogățiilor țării, câte au mai rămas, pentru familie și pentru libertate”. La eveniment, vor participa și reprezentanți de la Cluj.

În esență, dorim conștientizarea și blocarea unor legi anti-familie, anti-libertate, si de vânzare prin privatizare ilicită a unor regii de stat.

În esență, e vorba de legea care privește riscurile de separare a copiilor de familie, apoi de cea privind privatizarea printr-un proces de guvernanță corporativă a ultimelor societăți de stat și împotriva așa-zisului oraș de 15 minute implementat printr-un plan de mobilitate așa-zis durabilă, care deja a fost adoptat și iarăși, (…) împotriva scutiriii de la plata impozitului de solidaritate a unor mari companii.

Pe 3 mai, mulți dintre membrii AUR au fost prezenți la Bruxelles, în fața Comisiei Europene, într-un protest de data aceasta împotriva discriminării transportatorilor români, prin multe pachete de legi, apoi pentru drepturile agricultorilor români afectați din cauza invadării pieței naționale cu produse agricole din Ucraina, care nu sunt conforme din mai multe puncte de vedere. Protestul agricultorilor a avut efect pentru că am înțeles că s-ar putea ca despăgubirile să fie suplimentate, nu sunt în van aceste proteste.

(…) După ani de zile în care nu am fost reprezentați la Bruxelles, așa cum se cuvine, AUR arată că poate să facă asta, cooptând singurul europarlamentar care ne reprezintă cu succes, este vorba de Cristian Terheș”, a declarat deputatul AUR de Cluj, Alin Coleșa, în cadrul unei conferințe de presă, amintind totodată, ce vizează exact aceste legi.

De asemenea, parlamentarul clujean s-a declarat sceptic în ce privește aderaraea României la spațiul Schengen, anul acesta. „Lumea este sceptică, mai ales pentru că Austria nu și-a schimbat părerea, nici Olanda. Nici una nici alta nu își schimbă părerea, ambele pun niște termene extrem de lungi, Olanda- (n.red vrea) securizare, iar Austria -o reformare a Schengen, care înseamnă practic o altă politică referitoare la migrație. Dacă atunci când am avut asul nostru în mână, nu l-am jucat …

Sperăm că la anul vom avea o schimbare de clasă politică, prima dată la Bruxelles, și vom putea evalua situația după aceea”, a mai spus Alin Coleșa.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut