Proiectul privind centura de legătură dintre Vâlcele şi A3, încă la nivel de promisiune

Proiectul privind construirea şoselei de legătură dintre centura Vâlcele – Apahida şi Autostrada A3-tronsonul Turda-Gilău bate, în continuare, pasul pe loc.
În urmă cu trei ani erau prezentate două variante de traseu. Una dintre variante ar urma să plece din Mărtineşti spre A3 şi are o distanţă de aproximativ 5 km. A doua variantă analizată porneşte din DN1(înainte de Tureni) cu viaduct de aprox. 400 m spre A3 şi are 4 km. În ambele variante sunt prevăzute două sensuri giratorii de o parte şi de alta a Autostrăzii şi un nod de intersecţie cu DN1. De atunci nimeni nu a mai anunţat dacă s-a făcut studiul de fezabilitate şi ce şanse sunt să înceapă lucrările.
Recent, anunța că, în prezent se realizează conectivitatea Autostrăzii Transilvania de pe DN1, prin Tureni, precizând că speră ca anul viitor „să avem gata această conectivitate a Clujului cu autostrada, pentru că asta ar ajuta foarte mult, fiind vorba de doar 5-6 kilometri, pentru a asigura mobilitatea urbană pe axa Cluj-Turda și Cluj-București”.
Deputatul clujean Horia Nasra susține, în schimb, că încă nu s-a încheiat contractul pentru studiul de fezabilitate, care spune el, durează luni bune. Parlamentarul a precizat că urmează apoi licitația pentru proiectul tehnic și în final, perioada de execuție efectivă, Nasra arătând că toată acestă perioadă depășind cu mult doi ani.

Articole din aceeasi categorie