Proiectele edililor din Mintiu Gherlii pentru această vară

Suntem în plină vară, când sunt condiții bune pentru efectuarea lucrărilor de modernizare a drumurilor, străzilor și trotuarelor. Asta știu și cei care conduc destinele comunei Mintiu Gherlii, oameni harnici, buni gospodari. Niciodată ei nu-și planifică astfel de investiții toamna sau iarna, când timpul nu permite realizarea acestor lucrări.

De la primarul Dumitru Oltean am aflat ce lucrări doresc să efectueze în această perioadă. În prim plan figurează amenajarea de trotuare noi pe o lungime de 700 m în centrul de comună, unde se va continua și modernizarea străzilor, acțiune începută încă vara trecută. Primăria dorește să finalizeze și reabilitarea drumului spre satul Pădureni (Țop), o lucrare demarată de un an și ceva, dar care încă nu s-a finalizat până la capăt. Noi investiții vor fi efectuate și în satul Nima. Edilul-șef ne-a spus că vor construi un podeț nou, iar în mijlocul satului, în fața bisericii ortodoxe doresc să amenajeze o parcare pentru autoturisme. Mai ales duminica dimineața, mulți vin din municipiul Dej cu mașinile personale și efectiv nu au unde le lăsa. Cu noua parcare se va rezolva problema.

Tot la Nima (dar și în satul vecin, Bunești) este planificată introducerea gazului metan, o doleanță mai veche a locuitorilor din vecinătatea Dejului, dar care, odată cu scumpirea combustibilului, se pun în gânduri în privința introducerii gazului în gospodăriile proprii. La Mintiu Gherlii gazul metan este deja introdus în casele oamenilor, magistrala trecând chiar pe la marginea localității aflată la câțiva pași de municipiul Gherla. Putem spune că este contopită cu orașul vecin, numai calea ferată o desparte. Asta înseamnă că Mintiu Gherlii tot se extinde, iar casele noi apar ca ciupercile după ploaie.

Primarul Dumitru Oltean ne-a mai informat despre schimbarea acoperișului la școala din satul Petrești, după ce anul trecut a fost efectuată aceeași lucrare și la Școala Gimnazială din Mintiu Gherlii. Așadar, o vară fierbinte pe agenda de lucru a edililor din comuna de pe Someș.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut