Proiecte importante, finalizate la Cluj-Napoca

Primaul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a făcut, în deschiderea ședinței de Consiliu Local de marți, o scurtă trecere în revistă a celor mai importante proiecte finlizate, în ultima perioadă, în orașul nostru.

Printre acestea se numără Podul Porțelanului, Turnul Pompierillor, dar s-au făcut pași importanți și în privința altor inițiative locale.

Podul Porțelanului a fost finalizat, conform ultimului grafic, după ce s-a reziliat contractul. Firma care realizează și Podul Răsăritului pot să spun că și-a respectat angajamentul ca în cele șapte luni avute la dispoziție să finalizeze o lucrare importantă pentru orașul nostru. Are parte carosabilă, are piste de biciclete și este o lucrare la standarde moderne. Așteptăm ca anul viitor același constructor să finalizeze și lucrările de la Podul Răsăritului pentru că sunt lucrări de infrastructură importante pentru orașul nostru. (…)

Tot în această perioadă s-a finalizat Turnul Pompierilor, o lucrare foarte importantă, un monument al Clujului care va fi redat circuitului turistic. Aici vor putea fi organizate mici evenimente cultural artistice”, a declarat Emil Boc.

Primarul a mai menționat un eveniment inedit organizat recent la Cluj-Napoca – Gala 10 pentru Cluj, unde a fost premiată excelența în orașul nostru.

Nu în ultimul rând, Emil Boc a precizat stadiul altor proiecte importante pentru comunitate.

În 13 decembrie s-a semnat acordul cu Ministerul Transporturilor în vederea implementării proiectului centura metropolitană a Clujului, care duce Clujul la un alt nivel din punct de vedere al infrastructurii. Prin acest acord de parteneriat Primăria împreună cu celelelte localități limitrife și-a luat responsabilitatea implementării proiectului cu finanțarea asigurată din Programul Operațional de Transport aprobat deja de Comisia Europeană. Acum se lucrează la pregătirea licitației, vor fi mai multe tronsoane de licitație, conform celor decise de specialisti”, a spus primarul.

El a mai spus că și conectarea Clujului la autostradă va parcurge în luna ianuarie procedura de demarare a licitației, fiind aprobate în Guvern, printre altele, procedurile care vizează exproprierea.

Până la sfârșitul anului așteptăm să se semneze și contractul pentru tronsonul Cluj Poieni, pentru ceea ce înseamnă reabilitarea căii ferate și realizarea pasajului de la Tăietura Turcului. Asta înseamnă că în prima parte a anului viitor se va lucra la proiectare iar în partea finală se va putea începe lucrarea a ceea ce înseamnă acest tronson”, a afirmat Emil Boc.

El a mai precizat că în ce privește metroul, suntem în procedură de licitație, iar în ce privește Centrul pentru Persoane Vârstnice, acesta este în licitație și până în 17 ianuarie se depun ofertele, „Anul acesta vom începe lucrările la acest obiectiv important atât de necesar seniorilor din Cluj, pentru a le asigura o viață de calitate și la bătrânețe”, a mai explicat primarul.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut