Proiect cu finanțare europeană, prin PNRR, pentru beneficiarii D.G.A.S.P.C. din Turda și zonele limitrofe

Consiliul Județean Cluj a aprobat în cadrul ședinței extraordinare de luni, 10 iulie a.c., proiectul de hotărâre privind „Dotarea Centrului de servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu pentru persoane cu dizabilități Turda”, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj (DGASPC Cluj), instituție aflată în subordinea forului administrativ județean.

La Cluj continuă investițiile ce vizează modernizarea sistemului de asistență socială, cu ajutorul fondurilor europene. Beneficiarii serviciilor DGASPC trebuie să aibă condiții optime, care să răspundă nevoilor și abilităților persoanelor adulte cu dizabilități. Acestea vor  permite inclusiv deplasarea la domiciliul beneficiarilor, în cazul persoanelor aflate în imposibilitatea de a se deplasa la un centru specializat”, a declarat Alin Tișe. Președintele CJ Cluj.

Proiectul urmărește dotarea cu aparatură de înaltă generație care să permită oferirea pentru persoanele adulte cu dizabilități a unei game cât mai diversificate de servicii de recuperare neuromotorie, în regim ambulatoriu. Totodată, va fi achiziționată aparatură mobilă ce va permite efectuarea de intervenții de recuperare neuromotorie la domiciliul persoanei cu dizabilități, în acest fel extinzându-se și gama de servicii de recuperare neuromotorie.

Concret, vor fi achiziționate echipamente modenre pentru terapie fizică și pentru terapie combinată – portabilă, precum aparate pentru tratamentul aparatului locomotor, masă pentru masaj și terapie, fotoliu pentru masaj, bandă de alergat electrică,  bicicletă electrică, stepper și pedalier pentru recuperare. Totodată, va fi achiziționat și un aparat pentru terapie shockwave – topline power, recomandat persoanelor cu afecțiuni ale aparatului locomotor, de tipul contracturii musculare, calcificărilor și interpretării investigațiilor paraclinice.

Proiectul, ce urmează a fi depus de către Consiliul Județean Cluj pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, are o valoare totală propusă de 336.925,51 lei fără TVA și va fi finanțat în totalitate prin PNRR. Acesta va trebui implementat până la sfârșitul anului 2024.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut