Programul „Alimente” continuă la Cluj-Napoca

Peste 8000 de beneficiari au fost înregistrați în acest an, până la data de 31 octombrie, la Cluj-Napoca în Programul „Alimente”. Programul este implementat de D.A.S.M. – Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca și are ca scop sprijinirea clujenilor aflați în situații de viață dificile. Ajutorul oferit clujenilor cu venituri reduse este de 400 lei/an, ultima zi de depunere a cererilor fiind 29 noiembrie a.c.

Potrivit municipalității, până la finalul lunii octombrie 8047 de clujeni au solicitat acest ajutor.

În anul 2022, municipalitatea a acordat un număr de 9159 tichete sociale pe suport electronic în acest cadru.

Persoanele eligibile primesc tichete sociale pe suport electronic în valoare de 400 lei/an/beneficiar. Din cei 8047 solicitanți în 2023, 5799 dețin carduri în cadrul programului „Alimente”, iar pentru 2248 persoane au fost emise carduri noi.

Ultima zi în 2023 în care mai pot fi depuse formularele de cerere/declarație pe propria răspundere pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic este miercuri, 29 noiembrie.

Formularele se pot ridica / depune la: centrul de Informare pentru cetățeni (strada Moților nr. 7); primăriile de cartier; sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală (strada Venus fn).

Cererea și declarația pe propria răspundere poate fi depusă și online accesând link-ul:

https://e-primariaclujnapoca.ro/registra…/cereri/alimente/.

Pentru a putea beneficia de tichetele sociale, solicitanții – cu domiciliul sau reședința în municipiul Cluj-Napoca – trebuie să se încadreze în următoarele categorii:

a) persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate;

b) pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;

c) șomeri înregistrați (cu indemnizație și fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;

d) beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei;

e) victimele traficului de persoane;

f) victimele violenței domestice.

În anul 2023 a fost alocată suma de 4.000.000 lei de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru implementarea Programului social „Alimente”.

Mai multe informații despre acest program pot fi consultate pe website-ul Primăriei: https://primariaclujnapoca.ro/…/tichete-sociale-pentru…/

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut