Program pentru startup-urile care dezvoltă produse pentru orașe inteligente

Orange România a deschis înscrierile pentru Cities of the Future, un program Orange Fab dedicat startup-urilor care dezvoltă produse ce îmbunătățesc experiența oamenilor în orașe, procesele administrațiilor publice ori care facilitează relația dintre cetățeni și primării.

Antreprenorii se pot înscrie în program până pe 6 iunie pe orangefab.ro/cities-of-the-future/

Echipele preselectate în programul Cities of the Future vor participa la o serie de discuții 1 la 1 de evaluare și feedback cu mentorii concursului, urmând ca startup-urile câștigătoare să fie prezentate într-un eveniment public pe 18 iunie. Acestea vor intra în programul de accelerare Orange Fab, unde vor beneficia de mentorat pentru dezvoltarea produselor și definitivarea planului de afaceri, acces la echipamente și tehnologii de comunicații de ultimă generație precum 5G, LoRaWAN sau LTE-M și susținere pentru implementarea proiectelor pilot.

Inovațiile Orange pentru orașe inteligente

În ultimii ani, Orange a implementat peste 30 de proiecte de smart city, de la soluții proprii de conectivitate precum Mobile Wi-Fi la proiecte speciale cu parteneri în zonele de securitate, educație, eficiență energetică, turism sau supraveghere video.

Concepul de oraș inteligent propus de Orange are la bază o platformă deschisă și interoperabilă ce poate fi extinsă și adaptată. Platforma beneficiază de infrastructură digitală bazată pe rețele de internet de bandă largă, 4G/4G+, Internet of Things (IoT), LoRaWAN, LTE-M, Wi-Fi, precum și de aplicațiile și expertiza Orange și ale partenerilor săi.

Startup-uri deja implicate în proiecte pentru orașe

Încă din 2017, Orange România susţine dezvoltarea soluţiilor de smart city prin implementarea unor proiecte extrem de valoroase, realizate în parteneriat cu startup-uri din Orange Fab, precum uRADMonitor, SecurifAI și Siscale pentru dezvoltarea de soluții de monitorizare a calității aerului, supraveghere video prin AI, respectiv analiza seturilor de date deschise prin AI.

Soluțiile pentru orașe inteligente oferite de Orange au trezit interesul autorităţilor publice din oraşe precum Cluj-Napoca, Alba Iulia, Brașov, Câmpia Turzii sau Iași.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut