Produse de la stațiunile USAMV Cluj-Napoca, puse în vânzare în magazinele proprii

Mai multe produse de la fermele și stațiunile Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca vor intra în vânzare în magazinele proprii, pentru prima dată în acest an, începând cu data de 19 aprilie.

Flori și răsaduri produse de specialiștii de la Facultatea de Horticultură a USAMV vor fi puse în vânzare la Sera Floricolă din campusul universității. Între acestea: mușcate clasice, begonia, alyssum, portulaca, lobelia, crăițe, busuioc (clasic, cu aromă de scorțișoară, aromă de lămâie, roșu), salvie ornamentală; tomate românești și „Inimă de bou”. Programul de vânzare este luni-vineri, între orele 8:00 – 14:00.

Tot din 19 aprilie, de la Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH), din cartierul Gheorgheni doritorii vor putea achiziționa: mușcate clasice, curgătoare și semicurgătoare, lobelia, flori de piatră și floarea comoară în diverse variante de culori. De mare succes în anii trecuți, revin și stolonii de căpșun remontant la ghivece, cu agățători (soiurile Albion și Portola). De asemeni, vor fi puse la dispoziția doritorilor și numeroase soiuri de răsaduri de legume, destinate plantării în spații protejate (sere/ solarii). Programul este de luni și până vineri, între orele 8:00 – 16:00, și sâmbătă, orele 8:00 – 13:00 (capătul str. Liviu Rebreanu, zona parking).

În ce privește Ferma Cojocna, aceasta vine cu oferta de carne de miel, care se va comercializa pe baza înscrierilor, care se fac deja la magazinul din campus (Calea Mănăștur nr. 7), de luni și până vineri, între orele 8:00 – 18.00.

La magazinele universității, clujenii vor găsi și ouă de diferite mărimi, tot de la Ferma Cojocna, precum și gama de lactate Bio (lapte, sana, iaurt, telemea, caș, brânză burduf), patiserii și mezeluri, legume proaspete, toate din producție proprie.

„În acest an am reușit să venim în întâmpinarea consumatorilor cu o gamă foarte variată de răsaduri, pomi și arbuști fructiferi, flori, precum și produse proaspete din ferme. Acestea este rezultatul muncii întregului colectiv angajat, alături de studenții noștri, care și-au realizat astfel lucrările practice în condiții reale de producție. Sperăm ca toți cei care doresc să sprijine activitatea stațiunilor noastre să aleagă să cumpere produse locale de o calitate superioară”, declară directorul general administrativ al USAMV Cluj-Napoca, ec. dr. Lucian Naș.

Conform celor anunțate de reprezentanții universității, răsaduri de legume, destinate plantării direct în aer liber, vor intra la comercializare după Sărbătorile Pascale, la Sera Legumicolă din campus.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut