Probleme de sezon pe agenda de lucru a primarului din Mintiu Gherlii

La începutul acestei săptămâni l-am căutat pe primarul comunei Mintiu Gherlii, Dumitru Oltean, la sediul administrației locale, dar era de negăsit. Ulterior am aflat că s-a deplasat pe noul drum comunal Bunești – Nima, să vadă la fața locului starea carosabilului după ninsoarea de dinainte (adevărat nu mare, dar după ce a înghețat, drumul a devenit aproape impracticabil).

Imediat a luat legătura cu firma de deszăpezire cu care primăria are contract, și până la orele amiezii, pe drum a fost împrăștiat material antiderapant. Acest drum de țară, care leagă peste deal cele două sate componente ale comunei Mintiu Gherlii, a fost realizat în cursul anului trecut, ușurând mult circulația rutieră (dar și pietonală) dintre cele două localități vecine, și în anotimpul rece.

Tot primarul comunei a verificat și starea drumului dintre Mintiu Gherlii și satul Pădureni (Țop), reabilitat toamna trecută prin grija edililor locali. Acolo se ajunge greu și vara, darămite iarna, pe ger. Preocupările gospodarilor din Mintiu Gherlii au dat rezultate, zilele trecute, în frigul pătrunzător din zona noastră, puținii locuitori (majoritatea pensionari, oameni în vârstă, unii singuri) din Pădureni au putut coborî în condiții bune la medic sau la cumpărături. Între timp vremea s-a mai încălzit, dar problemele cu privire la menținerea stării  bune a drumurilor au rămas pe agenda de lucru a primarului Dumitru Oltean.

Mai amintim că în anul 2020 Primăria comunei Mintiu Gherlii a mai finalizat o importantă  investiție. Ne referim aici la porțiunea de drum „Sub Copar”, ce leagă localitatea din vecinătatea municipiului Gherla cu drumul județean Gherla – Cămăraș, unde se poate circula și în condițiile iernii. Este vorba de un drum ce ocolește orașul Gherla și pentru șoferi asta înseamnă o economie de cel puțin 4 kilometri.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut