Prinţul Harry a plâns o singură dată după ce i-a murit mama

Prinţul Harry al Marii Britanii a povestit că a plâns o singură dată după moartea mamei sale, prinţesa Diana, motiv pentru care se simte vinovat, conform destăinuirilor făcute de prinţ într-o serie de interviuri oferite înainte de publicarea memoriilor sale, transmite duminică PA/DPA.

Într-un fragment din „Harry: The Interview”, ce urmează să fie transmis de postul de televiziune ITV duminică, la ora 21:00 GMT, prinţul Harry vorbeşte despre faptul că nu a fost capabil să-şi arate emoţiile la întâlnirea cu persoanele adunate pentru a-i aduce un ultim omagiu prinţesei Diana, la moartea tragică a acesteia, în urma unui accident de maşină în 1997.

El a recunoscut de asemenea că „s-a simţit oarecum vinovat” când s-a plimbat prin mulţimea adunată în faţa Palatului Kensington după decesul mamei sale, precizând că nu a putut plânge decât atunci când mama sa a fost îngropată.

„Fiecare ştie unde era şi ce făcea în noaptea în care a murit mama. Am plâns o dată, la înmormântare, şi vorbesc în detaliu (în cartea de memorii n.r.) despre cât de ciudat a fost şi cum m-am simţit vinovat, şi cred că şi William s-a simţit la fel, când ne-am plimbat în jurul Palatului Kensington”, îi spune prinţul Harry prezentatorului Tom Bradby, care îl intervievează, în fragmentul dat publicităţii.

Prinţul Harry a mai descris faptul că a simţit lacrimile oamenilor cu care s-a întâlnit pe mâinile sale, atunci când a dat mâna cu ei.

„Au fost 50.000 de buchete de flori pentru mama şi noi stăteam acolo, strângând mâinile oamenilor adunaţi şi zâmbeam”, a povestit el. „Am văzut înregistrările. Am revăzut totul. Şi erau acele mâini umede pe care le strângeam, iar noi nu înţelegeam de ce oamenii aveau palmele umede, dar erau lacrimile pe care le tot ştergeau din colţul ochilor. Cu toţii se simţeau ca şi când ar fi cunoscut-o pe mama, iar cei doi oameni pe care ea i-a iubit cel mai mult erau incapabili să arate vreo emoţie în acele momente”, a mai povestit prinţul Harry.

Acest interviu va fi primul din patru apariţii televizate pe care prinţul Harry le va avea în zilele următoare, la emisiunea lui Anderson Cooper, „60 Minutes” de pe CBS News, la „Good Morning America” cu Michael Strahan şi la „Late Show” cu Stephen Colbert de pe CBS.

.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut