Primul eveniment educațional virtual din România: Virtual RIUF

În sprijinul tinerilor care își doresc un viitor sigur și care sunt în căutarea domeniilor de studiu care să li se potrivească, RIUF – The Romanian International University Fair vine cu opțiuni de studiu din lumea întreagă, dar și din țară.

De 15 ani, cel mai mare eveniment educațional din Europa de Sud și de Est a ajutat mai mult de 245.000 de vizitatori să găsească instituția educațională care să îi avantajeze. Acum, în ciuda provocărilor generate de pandemia COVID-19, RIUF își propune să aducă, în continuare, tinerilor din România resursele necesare „pentru a scrie viitorul pe care și-l doresc”. Astfel, în 8-9 aprilie, RIUF va avea prima sa ediție virtuală, un eveniment online gratuit, prin intermediul căruia tinerii vor putea găsi, din confortul propriei case, peste 7.000 programe de studii din 10 țări. De asemeni, vor putea discuta cu reprezentanții instituțiilor și vor putea primi gratuit consultanță educațională și în carieră.

„Informații despre peste 20 de domenii de studiu vor fi disponibile la Virtual RIUF, ajutând participanții să se informeze, să compare și să aleagă cel mai bun program de licență sau masterat pus la dispoziție de universitățile prezente. În cele două zile ale evenimentului vor putea afla mai multe despre programe de drept, marketing, IT & Computer Science, medicină, arte, științe naturale, business, arhitectură, design. La Virtual RIUF vor fi prezente online, în 8 și 9 aprilie, peste 100 de instituții educaționale. Fiecare va avea un stand virtual, la care participanții se vor putea opri, solicita mai multe informații prin chat sau video call și vor putea descărca materialele care le sunt de ajutor, despre programele de studiu, burse sau viața în campus. De asemeni, vor putea participa și la webinariile facilitate de reprezentanții universităților internaționale sau cu studenții români care au ales să urmeze un program de studiu în afara țării” – precizează inițiatorii evenimentului.

Potrivit acestora, participanții vor beneficia, în cele două zile de eveniment, și de consiliere gratuită pentru studii sau carieră. „Consilierii îi vor ghida pe tineri pentru a profita de toate oportunitățile de studiu în străinătate, iar cei care doresc să studieze în UK, pot afla cum se mai pot bucura de aceleași beneficii ca studenți în Marea Britanie ca înainte de Brexit. Peste 30 de universități britanice îi așteaptă pe vizitatorii români la Virtual RIUF cu informații despre beneficiile pe care le pot oferi în continuare (burse speciale oferite pentru cetățenii UE, posibilitatea de a aplica la facultate din clasa a 11-a și de a începe studiile chiar din clasa a 12-a în UK, sau surse de finanțare similare împrumuturilor guvernamentale). Olanda, SUA, Elveția, Germania, Belgia sau Franța sunt alte destinații de top pentru tinerii români care aleg studiile în afară și care vor avea și ele reprezentanți la Virtual RIUF” – mai precizează organizatorii evenimentului.

Conform acestora, „pentru cei care nu știu sigur dacă li se potrivește studiul în afara țării”, România va fi reprezentată la eveniment de peste 12 instituții.

Înscrierile la eveniment, pe https://www.riuf.ro/virtual/

M. T.

Articole din aceeasi categorie