Primele spectacole ale lunii octombrie, pe scena Teatrului „Puck”

Copiii sunt așteptați la finalul acestei săptămâni la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca cu două spectacole: „Prin ochii Micului Prinț”/ „Kishercegszemmel”, în regia lui Vadas László, programat pentru sâmbătă, 2 octombrie, de la ora 11:00 și „Lupul interzis”, în regia lui Radu Dinulescu (duminică, 3 octombrie, de la 12:30).

Spectacolul „Prin ochii Micului Prinț”/ „Kishercegszemmel” este o reprezentație nonverbală inspirată din povestea lui Antoine de Saint-Exupéry, scenariul și regia fiind semnate de Vadas László.

„Adulții sunt înrobiți de convenții și prejudecăți sociale și de putere, dar de-a lungul poveștii găsesc o modalitate de a înfrunta propria transformare și de a se întoarce la joc, la puritate naturală și astfel, se întorc la starea copilăriei. Ca spectator, ne putem întreba, reușim oare acest lucru?”, spune regizorul.

În distribuție: Balogh Dorottya, Bondár Tibor, Domokos Szabolcs, Erdei Emese, Mostis Balázs, Urmánczi Jenő și Jakabfi Ivett-invitat special. Asistent de regie: Pünkösti Laura. Scenografia este semnată de Albert Alpár, costumele de Borsos Viola, coregrafia de Jakab Melinda, iar muzica de Domokos Előd.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 2 octombrie, de la ora 11:00, va avea inserții în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de 6 ani.

Un spectacol despre cei plecați în căutarea unei vieți mai bune

Duminică, 3 octombrie, de la ora 12:30, este programat spectacolul „Lupul interzis”, realizat după un text original de Patrice Seiler, în regia lui Radu Dinulescu.

Povestea lupului cel rău pe care o cunoaștem cu toții din copilărie nu mai este de actualitate. Lumea s-a schimbat, populația a îmbătrânit, tinerii au plecat pentru a găsi de lucru departe de casă… Apoi au apărut monștrii cu dinți de fier și cu lame de oțel, care au smuls unul după altul toți copacii, iar crestele au devenit golașe. Rămas singur într-un ținut pustiit, Lupul și-a luat cu el câteva lucrușoare și a plecat să-și caute norocul, cum se spune la TV, într-o altă lume, într-o altă pădure.

Ilustrația muzicală este semnată de Radu Dinulescu, scenografia de Patrice Seiler, sculptura de Florin Marin, iar pictura de Elena Ilaș. Distribuția este alcătuită din actorii Adina Ungur și Ionuț Constantinescu.

Vârsta minimă recomandată este de 5 ani.

***

Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

Conform legislației în vigoare, participarea la spectacole va fi permisă DOAR pentru pentru cei  care prezintă certificate digitate ale Uniunii Europene privind COVID 19, care atestă una din următoarele situații: sunt vaccinați complet împotriva virusului SARS-CoV-2 (au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare); prezintă la intrare rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (nu mai vechi de 72 de ore) sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (nu mai vechi de 48 de ore); au trecut prin boală (se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2).

Obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 se aplică în cazul persoanelor cu vârsta mai mare de 6 ani.

Evenimentele se vor desfășura cu participarea a maximum 50 de persoane.

Spectatorii sunt rugați să respecte în continuare TOATE condițiile impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție. De asemenea, este recomandat să ajungă mai devreme cu aproximativ 30 de minute, pentru achiziționarea biletelor și pentru efectuarea triajului epidemiologic, pe baza verificării temperaturii.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut