Primarul Emil Boc, apel către clujeni

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, le cere clujenilor ca, în contextul în care numărul infectărilor cu coronavirus este ridicat, să renunțe la activitățile nenecesare, cum ar fi participarea la întâlniri sau evenimente, și să respecte în continuare măsurile de protecție.

Responsabilitatea fiecăruia dintre noi este esențială. Ne ajunge apa la gură, cum se spune în popor… Deocamdată sistemul medical face față, dar avem probleme cu personalul medical, avem cazuri de infectări în rândul specialiștilor ATI și al altor reprezentanți din sistemul medical.

(…)Revin cu rugămintea către clujeni de a respecta măsurile de protecție și de igienă, este un act de patriotism să le respectăm. La cum arată lucrurile, nu sunt șanse de relaxare după ce trec cele 14 zile de la intrarea în scenariul roșu”, a spus Boc.

Autoritățile locale au raportat, marți, alte 264 de persoane persoane confirmate cu Covid-19 la Cluj.

În momentul de față, 38 de persoane sunt internate în ATI, din care 36 sunt din județ. În total, s-au vindecat și au fost externate 1457 de persoane, din care 1154 din Cluj, dar au decedat 116, din care 88 din județul Cluj. Până în acest moment s-au realizat 213.977 de teste, la nivelul județului Cluj.

Conform GCS, municipiul Bucureşti şi judeţele Cluj, Alba, Sălaj, Harghita şi Timiş au cea mai mare incidenţă cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, calculată în ultimele 14 zile, la mia de locuitori, potrivit raportării transmise de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Marți, la nivel național, un număr de 4.724 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma efectuării a 28.876 de teste, informează Grupul de Comunicare Strategică. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS.

Până luni, pe teritoriul României au fost confirmate 217.216 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de 155.630 de persoane au fost declarate vindecate.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut