Primarul din Huedin cere sprijin de la Guvern pentru a rezolva o problemă gravă apărută în oraș

Primarul orașului Huedin, Mircea Moroșan a convocat, joi, Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a face demersuri în vederea obținerii de resurse financiare de la nivel județean sau din fondul de rezervă al guvernului care să asigure costurile de remediere a unei avarii majore la centrala termică din oraș și care a dus la întreruperea furnizării apei calde și a căldurii la mai multe apartamente și instituții publice.

Edilul a anunțat că defecțiunea apărută la centrala cu rumeguș a afectat mai mult de 60 la sută din capacitatea de producție. „S-a încercat contactarea mai multor firme specializate în centrale termice sub presiune mai mare de 4 MW. Am primit până ieri patru oferte care ne spuneau cât costă reparația și în cât timp se rezolvă problema. Acestea au variat între 3 miliarde și 7 miliarde lei vechi, iar termenul de execuție propus este între două săptămâni și șase săptămâni. Vom semna contractul cu firma care a oferit un cost de 3 miliarde de lei vechi iar termenul de reparații este de maximum două ptămâni. Pentru a face rost de bani am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a primi un sprijin financiar în acest sens.

Am avut discuții cu prefectul și cu președintele Consiliului Județean, care ne-au promis că ne vor acorda sprijin financiar pentru rezolvarea acestei probleme”, a spus primarul Mircea Moroșan. El a precizat că printre cei afectați de avaria de la centrala termică se numără două școli, locatarii din blocurile ANL, Primăria, Policlinica Trezorăria, Finanțele și Judecătoria. Edilul a menționat că până la remedierea problemei de la centrala termică, la școli căldura va fi asigurată cu aeroterme și panouri electrice.

Centrala termică pe rumeguş din Huedin, pusă în funcţiune în anul 2004, a fost construită printr-un program finanţat de guvernele danez şi român, care au sprijinit instalarea unor centrale similare şi în localităţile Întorsura Buzăului, Gheorgheni, Huedin, Vatra Dornei şi Vlăhiţa.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut