Primarul ales al unei comune clujene, invalidat de instanță

Instanța Judecătoriei Gherla a invalidat mandatul primarului ales al comunei Cămărașu, Marcel Mocean. Hotărârea a fost luată pentru că Mocean nu îndeplinește condițiile de eligibilitate prevăzute de lege.

Respinge cererea de validare a mandatului de primar al comunei Cămăraşu şi în consecinţă : În baza art.149 alin.2 din OUG nr.57/2019 invalidează alegerea domnului MOCEAN IANCU MARCEL , , în funcţia de Primar al Comunei Cămăraşu, Judeţ Cluj . Încheierea se comunică prefectului şi secretarului general al UAT Cămăraşu pentru aducerea la cunoştinţă publică, prin afişare în termen de 24 ore de la comunicare. Cu drept de apel în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică. Calea de atac exercitată şi motivele invocate se depun la Judecătoria Gherla”, se arată în încheierea instanței gherlene.

Marcel Mocean a fost demis, în luna februarie, de prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean după ce a fost găsit în situaţie de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate.

Marcel Mocean s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 iunie 2012 – 08 aprilie 2014, când a deținut simultan funcțiile de primar și membru în Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale Cămărașu, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Integritate. Primarul comunei Cămărașu ar fi încălcat art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia ”Funcţia de primar şi viceprimar, […] este incompatibilă cu: […] d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice”;

Primarul Mocean a contestat raportul ANI, însă instanţa i-a respins acţiunea.

Iancu Mocean a candidat din nou pentru funcția de primar la Cămărașu și câștigat alegerile locale din 27 septembrie cu 58,36% (663 de voturi).

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut