Primarul ales al comunei Cămărașu își poate prelua mandatul

Tribunalul Cluj a admis cererea de validare a primarului ales al comunei Cămărașu, Marcel Mocean. Decizia este definitivă iar edilul își poate prelua mandatul.

Ințial, Judecătoria Gherla a invalidat mandatul lui Marcel Mocean pe motiv că nu ar îndeplini condițiile de eligibilitate prevăzute de lege.

Respinge cererea de validare a mandatului de primar al comunei Cămăraşu şi în consecinţă : În baza art.149 alin.2 din OUG nr.57/2019 invalidează alegerea domnului MOCEAN IANCU MARCEL , , în funcţia de Primar al Comunei Cămăraşu, Judeţ Cluj. Încheierea se comunică prefectului şi secretarului general al UAT Cămăraşu pentru aducerea la cunoştinţă publică, prin afişare în termen de 24 ore de la comunicare. Cu drept de apel în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică. Calea de atac exercitată şi motivele invocate se depun la Judecătoria Gherla”, se arată în încheierea instanței gherlene.

Marcel Mocea a atacat cu apel hotărârea instanței gherlene, iar Tribunalul Cluj i-a dat câștig de cauză. „Admite apelul formulat de apelantul MOCEAN IANCU MARCEL împotriva Încheierii civile nr. 1594/2020 pronunțată de Judecătoria Gherla la data de 19.10.2020 în dosarul nr. 3808/235/2020 pe care o schimbă în tot în sensul că: admite cererea de validare formulată de petentul Secretarul General al Comunei Cămăraşu şi în consecinţă: Validează mandatul pentru funcția de Primar al Comunei Cămăraşu a d-lui MOCEAN IANCU MARCEL-CNP , declarat ales la alegerile locale din data de 27.09.2020. Prezenta se va comunica de îndată apelantului, prefectului şi secretarului general al UAT Cămăraşu. Decizia este definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi, 02.11.2020”, a dispus Tribunalul Cluj.

Marcel Mocean a fost demis, în luna februarie, de prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean după ce a fost găsit în situaţie de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate.

Marcel Mocean s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 iunie 2012 – 08 aprilie 2014, când a deținut simultan funcțiile de primar și membru în Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale Cămărașu.

Primarul Mocean a contestat raportul ANI, însă instanţa i-a respins acţiunea.

Iancu Mocean a candidat din nou pentru funcția de primar la Cămărașu și câștigat alegerile locale din 27 septembrie cu 58,36% (663 de voturi).

Recomandat pentru dvs.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut