Primăria comunei Iclod – pe frontul epidemiei, dar şi al lucrărilor edilitare

Cele două mari probleme ale vieţii noastre actuale, lupta contra COVID-19 şi realizarea proiectelor edilitar-gospodăreşti se află în atenţia  primarului comunei Iclod, Emil Pârţoc.

Desigur, primordială este ocrotirea sănătăţii populaţiei din cele 5 sate componente ale comunei. Zilele trecute, o echipă de specialişti a dezinfectat toate obiectivele din cele 5 localităţi rurale. Au fost dezinfectate lăcaşurile de cult, unităţile de învăţământ, căminele culturale şi sălile de sport. A fost o acţiune menită să ofere condiţii bune reluării cursurilor şcolare şi slujbelor din biserici după actualele restricţii provocate  de extinderea virusului COVID-19.

În alte zone ale comunei se lucra de zor la finisarea unor lucrări începute deja. Odată cu sosirea primăverii, continuă asfaltarea drumurilor. La începutul lunii aprilie s-a modernizat drumul ce duce spre cimitirul din satul Fundătura, iar la Orman s-au pietruit două străzi, lucrările fiind coordonate direct de primarul Emil Pârţoc, domnia sa supraveghind în fiecare dimineaţă pregătirea frontului de lucru. Aşa a procedat zilele trecute şi la reabilitarea trotuarelor din centrul de comună, unde până la sfârşitul anului vor fi puse la punct toate trotuarele, după ce şi carosabilul a fost asfaltat. Apropo de asfaltare, prin grija Consiliului Judeţean Cluj deja se acţionează la reabilitarea drumului judeţean 161 C Iclod-Aluniş, spre bucuria posesorilor de autoturisme şi a navetiştilor comunei Aluniş, care timp de zece ani au avut mult de suferit din cauza gropilor de re respecyiva porțiune de drum. În sfârşit, se va circula în condiţii civilizate şi pe  ruta Iclod-Aluniş.

Nu de mult am scris despre modernizarea iluminatului public  pe  drumul naţional ce trece prin localitatea  Livada. Primarul comunei Iclod ne-a dat vestea bună, becurile deja funcţionează, în zona respectivă se circulă noaptea ca în plină zi. În viitor astfel de lucrări vor fi  efectuate şi în celelalte sate de pe Valea Someşului Mic.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie