Prima unitate de terapie intensivă mobilă din țara noastră, achziționată de DSU

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), prin Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Lidl România, achiziționează prima secție de terapie intensivă mobilă din țara noastră, în valoare de 264.930 de dolari. Aceasta va putea prelua pacienții în stare critică ca urmare a infecției cu SARS–CoV-2.

„Această secție mobilă de terapie intensivă pe structura unui TIR poate fi deplasată rapid oriunde în țară, crescând capacitatea celor mai aglomerate spitale de a oferi îngrijire pacienților la cele mai înalte standarde. Secția va fi amplasată în curtea unui spital supraaglomerat de primă linie, putând fi racordată atât la rețeaua electrică, cât și la cea de oxigen a spitalului și va putea prelua un număr de 12 pacienți cu indicație de îngrijire în terapie intensivă” – informează Fundația pentru SMURD.

Potrivit declarației dr. Raed Arafat, această unitate de terapie intensivă, unică în România, „ne dă posibilitatea să îmbunătățim semnificativ evoluția pacienților cel mai grav afectați de infecția cu SARS–CoV–2”. ”Având in vedere experiența altor țări europene care s-au confruntat deja cu o lipsă a locurilor în secțiile de terapie intensivă, precum și dinamica rapidă într-un astfel de context la nivel național, un număr de 4 astfel de unități mobile ar crește semnificativ capacitatea României de a gestiona pacienții critici în perioada ce va urma, exact acolo unde este cea mai mare nevoie. În acest context, încurajăm și alți investitori să se alăture acestui demers susținut de LIDL România. Le mulțumim tuturor celor care vin în sprijinul colegilor care se alfă în linia întâi, avem nevoie să vă simțim aproape și să știm că aveți încredere în noi și în toate eforturile depuse zi și noapte de colegii mei”, declară Raed Arafat.

Conform celor anunțate, miercuri, de Fundația pentru SMURD, aceast tip de unitate mobilă va fi inclus în dotarea României de răspuns la dezastre și va putea fi folosit în orice situație de catastrofă care generează victime multiple, cum ar fi în cazul unui cutremur. După încheierea acestei crize, unitatea de terapie intensivă mobilă va putea funcționa inclusiv ca un centru mobil de simulare pentru medicii rezidenți în ATI și medicină urgență.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie