Prietenii elvețieni au donat municipiului Gherla două mașini de pompieri

De când municipiul Gherla s-a înfrățit cu orășelul elvețian Nendaz, prietenii din țara Cantoanelor au dat dovadă de mult umanism, ajutând de nenumărate ori edilii urbei de pe Someș.

O nouă dovadă a colaborării am consemnat zilele trecute, când dotarea pompierilor de la Serviciul Voluntar din Gherla s-a îmbogățit prin intermediul prietenilor din Elveția. Asociația Nendaz – Gherla și Comuna Nendaz au organizat o deplasare la Gherla, o delegație fiind invitată la sărbătoarea orașului – Festivalul Armenopolis, iar cu acest prilej au făcut din nou o donație. De această dată, este vorba despre două autospeciale, una de stins incendii marca Mercedes, de capacitate mare și o autospecială Mercedes Sprinter, de capacitate mai mică, pentru intervenții punctuale.

Cu autospecialele au venit și patru pompieri din cantonul elvețian Valais, care au făcut un instructaj cu echipajul SVSU Gherla privind modul de folosire. Zilele trecute a avut loc, în parcarea din Piața Libertății, din fața Primăriei, festivitatea de predare-primire.

Deplasarea la Gherla a delegației din Elveția a fost un bun prilej de întâlnire cu oficialitățile locale, de a vizita obiective istorice și culturale din localitate și din zonă și de a participa la evenimentele cultural-artistice și sportive organizate cu ocazia celei de a doua ediții a Festivalului Armenopolis.

În ultimii ani, prietenii elvețieni din Nendaz au sprijinit și Primăria comunei Sic prin donarea unei mașini de pompieri, de care comuna a avut mare nevoie.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut