Preşedintele PNL Braşov a semnat lista de susţinători ai moţiunii Orban

Adrian Veştea, preşedintele PNL Braşov, a anunţat, miercuri, că a semnat lista de susţinători ai moţiunii Orban.

PNL Braşov este prima filială care anunţă oficial susţinerea moţiunii.

„O declar cu maximă deschidere: Ludovic Orban este cel pe care filiala Braşov – alături de mine şi toţi ceilalţi colegi (din filială – n.r.) – am decis să-l susţinem pentru conducerea PNL. Este o persoană extrem de implicată, Braşovul a beneficiat de un sprijin substanţial şi a fost unul dintre colegii neobosiţi, care, de-a lungul timpului, a sprijinit toate proiectele noastre din administraţia locală şi judeţeană”, a declarat pentru AGERPRES Adrian Veştea.

El a explicat, în discursul său de la tribuna Comitetului de Coordonare Judeţean al PNL Braşov, întrunit pentru alegerea conducerii filialei, motivele pentru care îl susţine pe Ludovic Orban.

„Este un liberal pur sânge şi, deşi a trăit perioade în care a fost marginalizat, pentru opoziţia sa la alianţa pasageră cu PSD, nu s-a plâns, nu s-a victimizat, nu a ieşit în presă cu scandaluri, cu acuze, cu dezvăluiri, nu a plecat, nu a trădat partidul, nu a renunţat o clipă la principiile liberale. (…) Sub preşedinţia sa, PNL a devenit cea mai importantă forţă politică a ţării. Şi-a asumat guvernarea în probabil cea mai grea perioadă a României de după cel de-al Doilea Război Mondial şi a făcut-o cu succes”, a spus liderul PNL Braşov.

Acesta i-a transmis, totodată, premierului Cîţu mesajul că se aşteaptă să nu existe „anumite sincope” în colaborarea dintre administraţia braşoveană şi guvernul actual.

„Aştept acelaşi suport din partea premierului liberal Florin Cîţu, pe care l-am sprijinit şi votat în forul statutar al partidului pentru a prelua funcţia de prim-ministru. Îl asigur cu toată onestitatea de respectul şi toată colegialitatea mea şi a colegilor mei liberali braşoveni”, a afirmat Veştea, manifestându-şi convingerea că Braşovul va primi în continuare bani pentru proiectele importante.

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, care a participat miercuri la conferinţa de alegeri a Organizaţiei PNL Braşov, le-a transmis liberalilor braşoveni că le garantează susţinerea pentru realizarea aeroportului, Sălii Polivalente şi a tronsoanelor de autostradă de legătură cu Ploieşti, Sibiu şi Bacău, precum şi a Spitalului Regional.

„Proiectele Braşovului le voi susţine nu pentru că sunt braşovean, ci pentru că sunt foarte importante. (…) Cunosc în amănunt foarte multe dintre proiectele vitale ale Braşovului şi vă spun: cu mine aveţi garanţia că aceste proiecte vor merge înainte şi vor fi finalizate de liberali”, a susţinut Orban.

Acesta i-a transmis, de la Braşov, un mesaj premierului Florin Cîţu.

„Guvernul, miniştrii şi premierul trebuie să se concentreze să asigure buna guvernare în această perioadă, să pună pe prim plan guvernarea şi mai puţin campania electorală. Dacă guvernarea e bună, şi premierul are şanse bune să fie ales preşedinte al PNL. Din această cauză îl sfătuiesc să se concentreze pe buna guvernare şi mai ales să utilizeze resursele guvernului pentru buna guvernare, şi nu cumva pentru alte scopuri, care nu au legătură cu legea şi cu obiectivele guvernării”, a spus liderul PNL.

Ulterior, Orban a afirmat că are „foarte mulţi susţinători”, pe care o să-i anunţe treptat, până la Congresul din 25 septembrie.

„Am fost la 20 de conferinţe judeţene şi câteva conferinţe de sector şi cine a urmărit acestea a văzut foarte clar că nu numai că nu sunt singur, ci şi că cea mai mare parte a PNL, membrii de la baza partidului sunt alături de mine. Chiar dacă mai e câte un lider care se suceşte peste noapte, nu poate să influenţeze voinţa PNL”, a declarat Orban pentru AGERPRES.

Alături de preşedintele PNL, la conferinţa de alegeri a filialei braşovene au participat şi alţi membri ai conducerii centrale – secretarul general Robert Sighiartău, purtătorul de cuvânt Ionel Dancă, preşedintele PNL Diaspora, Viorel Badea, şi ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Adrian Veştea a fost reales în funcţia de preşedinte al PNL Braşov, din echipa sa urmând să facă parte ca prim-vicepreşedinţi senatorul Mihail Veştea şi fostul primar al Predealului Liviu Cocoş şi ca secretar general – vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut