Premiul Mentor pentru excelență în educație 2022: Ultimele săptămâni pentru nominalizări

Termenul limită pentru depunerea nominalizărilor pentru Premiul Mentor pentru excelență în educație – cea mai longevivă distincție anuală pe plan național în domeniul învățământului, din perioada de după 1989, acordat de un ONG – este 31 decembrie 2022.

Pot fi nominalizați acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Organizatorii – Fundația Pentru Comunitate, din fondurile asigurate de compania MOL România – doresc să fie nominalizați „acei profesori, antrenori, mentori, a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale în măsura valorilor realizate”. Orice persoană – elevi, foști elevi, părinți, colegi  – poate să facă o nominalizare atât în nume propriu, cât și în numele unui grup.

Munca și dăruirea profesorilor și antrenorilor deosebiți se recunoaște public în fiecare an, începând din 2010, cu Premiul Mentor pentru excelență în educație. Premiul constă dintr-un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemțoi și suma de 8.000 de lei. Nominalizările se depun online, pe https://pentrucomunitate.ro/ro/mentor.

Programul se organizează anual, din dorința de a atrage atenția opiniei publice asupra „acelor profesori, educatori, antrenori, mentori, care au avut un rol important în viața discipolilor lor, au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor”.

Gala Premiilor Mentor se va organiza în primăvara anului viitor, în sala Amfiteatru de pe acoperișul Teatrului Național București. Între anii 2011-2016, Premiile Mentor au fost decernate la Cluj, iar în perioada 2017-2019, la Teatrul Odeon din București.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut