Premianții concursului de desene organizat de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Luni, 13 martie, de la ora 11:00, a avut loc, la sediul Filialei Oprișani a Bibliotecii Municipale „Teodor Murășanu” Turda, vernisajul expoziției și festivitatea de premiere a concursului de desene dedicat zilei minorității maghiare. Evenimentul, care marchează Ziua  maghiarilor de pretutindeni, este realizat de Primăria Municipiului Turda, Biblioteca Municipală „Teodor Murășanu” Turda și Liceul Teoretic „Josika Miklos” Turda și face parte din parteneriatul educațional „Educație și prietenie” dintre bibliotecă și instituția de învățământ.

De la începutul lunii martie a.c. elevii din clasele mici de la Liceul Teoretic „Josika Miklos” au început să pregătească desenele pentru concurs. Desenele ilustrează momente legate de istoria maghiarilor, tradiții sau personalități importante, cum este Petofi Sandor. Cele 55 de lucrări participante la concurs (12 realizate de elevi din clasa pregătitoare, 14 desene realizate de elevi din clasa I, 15 desene realizate de elevi din clasa a II-a și 14 desene realizate de elevi din clasele a II-a și a IV-a) au fost  jurizate de o echipă formată din Nemes Arpad, consilier local turdean, membru al Comisiei pentru Învățământ, cultură, sănătate, tineret, sport și turism, Daniela Deac, șef serviciu al Bibliotecii Municipale „Teodor Murășanu” Turda și Gabriela Oseacă, bibliotecar. S-au acordat 10 premii, după cum urmează: premiul I: Kovacs Evelin, cl. I, Marton Csenge, cl. a II-a și Pataki Kinga Emike, cl. a IV-a; premiul II: Ferencz Katalin, cl. a II-a și Solomon Csongor, cl. a II-a; mențiunea I: Vagyas Edina, cl. a IV-a; mențiuni: Jozan Alpar, cl. a II-a, Botyan Vivien, cl. a II-a, Kis Julia, cl. a IV-a și Grim Kevin, cl. a IV-a.

În cadrul manifestării au vorbit Dana Deac, din partea bibliotecii publice turdene, Gizella Jakab, bibliotecară la Liceul Teoretic „Josika Miklos”, Fina Eniko-Julia, învățătoare, consilierul local Nemes Arpad și scriitoarea și traducătoarea turdeană Gabriela Leoveanu. Laureații au fost răsplătiți de către Biblioteca Municipală „Teodor Murășanu” Turda cu diplome și cărți. Intrarea la vernisaj și festivitatea de premiere a fost liberă. În cadrul evenimentului au putut și admirați și fluierașii din Ansamblul Liceului Teoretic „Josika Miklos” Turda, care au interpretat o suită de melodii din folclorul maghiar.

Organizatorii felicită câștigătorii și mulțumesc elevilor participanți și cadrelor didactice implicate în această activitate: director Iozan Elisabeta, Gizella Jakab – bibliotecar și învățătoarele Klara Szedilek, Julia Szabo, Eniko-Julia Fina și Anna-Maria Fodor-Kiss.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut