Prejudiciu de peste 250.000 lei, în urma aplicării de desene stil graffiti pe vagoanele unor operatori feroviari

Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca și Huedin, au pus în executare, luni, 13 martie, patru mandate de percheziție domiciliară în municipiul Cluj-Napoca și municipiul Oradea, la persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de distrugere, fapte săvârșite prin aplicare de desene stil graffiti pe vagoanele unor operatori feroviari, atât de călători, cât și de marfă.

„Din investigații a rezultat că în perioada mai 2021 – februarie 2023, mai multe persoane cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani ar fi cauzat un prejudiciul total estimat la peste 250.000 de lei, în urma aplicării unor desene stil graffiti pe vagoanele unor operatori feroviari, aflate în circulație, atât de călători, cât și de marfă. Pentru îndepărtarea desenelor și rescrierea datelor necesare în scopul utilizării vagoanelor, în conformitate cu legislația în vigoare, a fost necesară retragerea din circulație a garniturilor respective” – informează IPJ Cluj.

În urma perchezițiilor desfășurate, patru persoane au fost conduse la sediul unităților de poliție, în vederea audierilor. Activitățile s-au derulat cu suportul de specialitate al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Cluj-Napoca și jandarmilor din cadrul inspectoratelor județene de jandarmi Cluj și Bihor.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut