Portret Leos Carax la Cinemateca TIFF

Cinemateca TIFF revine la Cinema Victoria din Cluj cu două filme ale excentricului Leos Carax, un regizor cu o viziune unică asupra cinema-ului. Două dintre filmele sale vor rula în 2, respectiv 5 decembrie: Annette, filmul care a deschis anul acesta Festivalul de la Cannes, și celebrul Holy Motors, unul dintre cele mai premiate filme din ultimul deceniu.

Annette (2021): joi, 2 decembrie, 19:30// Musical, avanpremieră

Cu: Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg, Devyn McDowell, Angèle

Los Angeles. Doi îndrăgostiți într-o lume glamourous: un stand-up comedian (Adam Driver) și o cântăreață de operă (Marion Cotillard). Adorați de public și media, ei par să formeze un cuplu în egală măsură fascinant și stabil. Doar că apariția primului lor copil, Annette, o fetiță cu un destin exemplar, le va da amândurora viața peste cap.

„Un film fantezist care atacă cele mai prețuite fantezii ale culturii noastre. Complet ireal și complet real” – The New York Times

🏆 Premiul pentru regie, Cannes 2021

🏆 Filmul de deschidere, Cannes 2021

Holy Motors (2012): duminică, 5 decembrie, 16:45

Cu: Denis Lavant, Édith Scob, Eva Mendes, Kylie Minogue, Michel Piccoli

Un film fascinant și imprevizibil, care se regăsește constant în topurile celor mai bune filme de după anul 2000.

O zi din viața lui Oscar, un personaj misterios care sare de la un rol la altul: când asasin, când mare industriaș, bancher, cerșetoare, monstru, tată de familie etc. În fiecare rol plonjează cu toată ființa sa, acompaniat doar de Celine, șoferița limuzinei sale luxoase. Dar care este adevărata sa casă, adevărata viață, familie? Și unde sunt camerele de filmat, „sfintele motoare”?

🏆 Prix de la Jeunesse, Cannes 2012

🏆 Peste 100 de premii și nominalizări

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut