Pompierii români în Grecia: prima misiune

Pompierii români din Grecia au primit, duminică, misiunea de a asigura protecția a trei localități din zona Attica, mai precis de a acționa pentru limitarea flăcărilor astfel încât propagarea incendiilor să nu pună în pericol comunitățile.

Conform celor anunțate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, dispozitivul de intervenție este format din 8 mașini de stingere incendii de pădure, 4 cisterne și un vehicul utilitar 4×4 UTV. Totodată, 6 salvatori din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență au primit misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.

„Un rol important în misiunea desfășurată este constituit de supravegherea și monitorizarea focarelor de incendiu din aer, cu ajutorul unei drone. Acest mod de lucru creează o imagine de ansamblu și facilitează deciziile luate în timp real, pentru a proteja atât echipele de intervenție, cât și pentru a urmări frontul flăcărilor” – precizează IGSU.

Aceeași sursă amintește că în tot acest timp, se menține o legătură permanentă cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

„Având în vedere temperaturile ridicate și condițiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la 6 ore” – adaugă sursa citată.

România a trimis, vineri, în Grecia 142 de pompieri (dintre care, 15 clujeni), opt autospeciale de stingere incendii de pădure, trei cisterne, un centru de comandă, două containere Multirisc, un autocar de intervenție, o dronă și alte mijloace de sprijin logistic. Pompierii români au misiunea de a interveni pentru stingerea incendiilor care afectează o zonă din proximitatea Atenei.

Pompierii care au plecat în Grecia provin de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență și de la 16 inspectorate pentru situații de urgență – București-Ilfov, Cluj, Alba, Bihor, Sălaj, Timiș, Dolj, Argeș, Giurgiu, Hunedoara, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava și Vâlcea.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut