Polițiștii clujeni, la datorie, la cumpăna dintre ani

În următoarele zile, precum și în noaptea dintre ani, efectivele polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost suplimentate, pentru a preveni comiterea de fapte ilegale și pentru a putea interveni rapid în sprijinul cetățenilor, în cazul sesizării unor evenimente nedorite.

Astfel, aproximativ 800 de polițiști operativi vor fi la datorie, pentru asigurarea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică în această minivacanță, pentru ca trecerea în Noul An să nu fie marcată de incidente negative, iar intervențiile să fie cât mai prompte.

„Polițiștii rutieri se vor afla pe principalele artere rutiere ale județului, cu scopul asigurării unui climat rutier sigur, încurajării unei conduite prudente la volan și prevenirii accidentelor grave. De asemenea, o constantă în activitățile derulate de aceștia o reprezintă depistarea și tragerea la răspundere penală a acelor conducători auto care se află sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, dar și impunerea respectării limitei legale de viteză” – informează IPJ Cluj.

Aceeași sursă reamintește că specialiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, alături de polițiștii structurii de ordine publică continuă activitățile pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice, în scopul prevenirii și combaterii faptelor de natură contravențională sau penală. În acest context, Poliția clujeană atrage din nou atenția cu privire la pericolul reprezentat de utilizarea necorespunzătoare a articolelor pirotehnice, care, pe lângă pagubele materiale, pot produce vătămări corporale cu consecințe deosebit de grave.

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj transmite tuturor clujenilor urări pentru un An Nou fericit, cu împliniri și sănătate!

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut