Politician nipon: Orezul ”are gust mai bun” datorită schimbărilor climatice

Taro Aso, numărul doi din Partidul Liberal Democrat, la guvernare în Japonia, a declarat că orezul din Hokkaido (nordul ţării) ”are gust mai bun” ca urmare a schimbărilor climatice, comentarii pentru care premierul Fumio Kishida s-a văzut nevoit să prezinte scuze, transmite EFE.


Aso, fost vicepremier şi ex-ministru de finanţe al Japoniei, a făcut această afirmaţie în timpul unui eveniment de campanie electorală pe insula niponă, înaintea alegerilor legislative care vor avea loc duminică. Se spune că se încălzeşte atunci când vorbim despre efectele negative (ale schimbărilor climatice), dar se poate vedea totodată că în Hokkaido se produce un orez cu un gust mai bun datorită încălzirii” globale, a susţinut Taro Aso.
”Nu cred că au fost nişte comentarii potrivite şi îmi cer iertare din acest motiv”, a reacţionat premierul Japoniei, atunci când a fost întrebat despre declaraţiile lui Aso într-un interviu acordat marţi postului de televiziune BS Fuji şi preluat miercuri de mass media naţionale. ”Schimbările climatice sunt o temă importantă la nivel global, pot provoca dezastre şi pot afecta produsele agricole”, a declarat Kishida, care urmează să participe la Conferinţa Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice care începe duminică în Scoţia.
Aso, în vârstă de 81 de ani şi care a deţinut şi funcţia de prim-ministru în 2008-2009, este cunoscut pentru declaraţiile sale controversate care includ comentarii jignitoare la adresa femeilor, vârstnicilor sau şomerilor, aprecieri despre superioritatea rasei şi culturii nipone sau despre nazism ca ”exemplu” pentru partidul de guvernământ.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut